În ziua de 22 februarie 2011, la ora 8.47, pompierii militari, din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea au intervenit pentru stingerea unui incendiu produs la o gospodărie din comuna Nicolae Bălcescu, satul Valea Bălcească. Incendiul a izbucnit la o afumătoare folosită de proprietar pentru prepararea cărnii de porc, însă, din cauza materialelor combustibile din care era confecţionată (lemn de brad), flăcările s-au extins cu repeziciune la o bucătărie cu două camere şi la un pătul, ambele imobile fiind construite din lemn şi aflându-se în imediata apropiere. Până la stingerea incendiului a ars suprastructura din lemn a pătulului acoperit cu tablă, acoperişul bucătăriei şi afumătoarea, circa 500 de kilograme de porumb şi 20 de kilograme de carne pusă la afumat.
De asemenea, s-au degradat elemente de mobilier aflate în interiorul bucătăriei, dar şi tocăria. După aproape o oră de la sosirea pompierilor la locul intervenţiei, incendiul a fost stins, înainte de extinderea acestuia la locuinţa situată în apropiere şi la depozitele de furaje, aflate la doar câţiva metri distanţă de focar. Cercetările preliminarii arată că incendiul a izbucnit de la grăsimea topită scursă de pe carne în vatra cu tăciuni aprinşi, lăsată nesupravegheată de proprietar. Valoarea estimativă a pagubelor însumează circa 40.000 de lei, iar cea a bunurilor salvate aproximativ 100.000 de lei.
Web Design by DowMedia