Florinel Butnaru lasă zeci de elevi din Berislăveşti fără un microbuz şcolar

miercuri, 2 februarie 2011

• Încă un abuz săvârşit de directorul ARR Vâlcea

Florinel Butnaru lasă zeci de elevi din Berislăveşti fără un microbuz şcolar

• „ARR-ul nu are nici o atribuţie legală de a controla microbuzele şcolare, pentru că, potrivit Legii 92, singurele organe abilitate să procedeze la verificări ale microbuzelor şcolare sunt Consiliul Judeţean, primăriile de care aparţin şi poliţia rutieră. Este un abuz pe toată linia al lui Florinel Butnaru pentru că nu a avut nici un martor atunci când a smuls plăcuţele de înmatriculare", ne-a declarat primarul comunei Berislăveşti, Ion Buşagă

Iată că şi alte ziare locale se raliază la demersul nostru jurnalistic de a-l demasca pe directorul Autorităţii Rutiere Române (ARR) Vâlcea, Florinel Butnaru, cel care consideră că instituţia pe care o păstoreşte „cu delegaţie" de la PDL este feuda proprie. Despre ce este vorba? Marţi, 1 februarie, microbuzul şcolar de la Berislăveşti a fost oprit în trafic, conform spuselor şoferului Vasile Gherghina şi a rămas fără plăcuţele de înmatriculare. Reamintim cititorilor noştri că acest episod a avut loc la mai puţin de trei săptămâni după ce tot Florinel Butnaru s-a dat în spectacol, atunci când a smuls plăcuţele de înmatriculare de la microbuzele firmei Antares care efectuau transport de călători pe ruta Râmnicu Vâlcea - Drăgăşani şi atunci când i-a dat jos pe toţi pasagerii microbuzelor.

În urma „gestului" din data de 1 februarie, foarte supărat pe gestul directorului ARR Vâlcea a fost chiar primarul comunei Berislăveşti, Ion Buşagă, cel care consideră că Florinel Butnaru şi angajaţii săi au realizat un abuz şi o încălcare a legii. „În comuna Berislăveşti există două microbuze şcolare, iar în data de 1 februarie am fost cu ele la Râmnicu Vâlcea să le facem inspecţia periodică ITP, având în vedere că luni, 7 februarie, reîncepe şcoala iar elevii au nevoie de un mijloc de transport. Din cele două microbuze şcolare, unul era nou, astfel că am fost cu el să i realizeze inspecţia tehnică în vederea obţinerii licenţiei de transport. În prealabil, însă, Florinel Butnaru a venit în data de 24 ianuarie 2011 în comuna Berislăveşti şi a spus că a găsit un microbuz fără licenţă. Tocmai în acest sens ne-am preocupat ca cele două microbuze şcolare să fie verificate tehnic şi licenţiate. Numai că în data de 1 februarie, Florinel Butnaru l-a urmărit în trafic pe şoferul microbuzului nou, i-a smuls abuziv plăcuţele de înmatriculare şi i-a luat actele maşinii.

Chiar astăzi, 2 februarie, am primit la primărie procesele-verbale de contravenţie prin care este amendată Primăria Berislăveşti, cu 200 milioane lei vechi, şi şoferul, cu 75 milioane lei vechi. Prin acest abuz, Florinel Butnaru a lăsat mai mulţi elevi din satele Rădăcineşti şi Robaia fără mijloc de transport şi în imposibilitate de a se mai se duce la şcoală. Vreau să vă mai spun că, prin acest gest, directorul ARR Vâlcea vrea să favorizeze firma de transport Silva Crisflor, cea care ar urma să preia şi o parte din elevi, dar în urma plăţii unui abonament. Florinel Butnaru protejează interesele firmei Silva Crsiflor pentru că am semnalat de mai multe la ARR că această firmă execută transport cu maşini învechite sau care nu respectă capacitatea, dar Florinel Butnaru nu a luat nici o măsură. În plus, vreau să vă mai spun că ARR-ul nu are nici o atribuţie legală de a controla microbuzele şcolare, pentru că, potrivit Legii 92, singurele organe abilitate să procedeze la verificări ale microbuzelor şcolare sunt Consiliul Judeţean, primăriile de care aparţin şi poliţia rutieră. Este un abuz pe toată linia al lui Florinel Butnaru pentru că nu a avut nici un martor atunci când a smuls plăcuţele de înmatriculare", ne-a declarat primarul comunei Berislăveşti, Ion Buşagă.

În prezent, microbuzul şcolar respectiv se află depozitat în curtea firmei de reparaţii auto IATSA (vizavi de Interex). De asemenea, primarul Ion Buşagă a mai anunţat că va contesta în instanţă decizia ARR de amendare a primăriei şi de desfacere a plăcuţelor de înmatriculare la microbuzului şcolar. (Petre Coman)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe