ARR Vâlcea, în braţele mafiei

duminică, 13 februarie 2011

ARR Vâlcea, în braţele mafiei

Tiberiu Pîrnău

O instituţie a statului român a fost prinsă în ghearele mafiei. Poate că această frază pare „bombastică" la prima vedere şi, într-o oarecare măsură, senzaţionalistă. Eu, ziaristul, mi-aş fi dorit din tot sufletul să fie aşa. Din nefericire pentru noi, vâlcenii, afirmaţia este pe deplin întemeiată şi îşi are construcţie logică în ceea ce se întâmplă în transportul judeţean vâlcean. Instituţia băgată în buzunar de o grupare interlopă din judeţul Vâlcea se numeşte: Autoritatea Rutieră Română.

Prin ARR Vâlcea circulă bani negri: într-un an, sute de mii de euro. Cel care se erijează în „stăpân al inelelor" şi dirijează „afacerea" transportului judeţean este un tip care, la prima vedere, pare coborât din romanele lui Jules Verne, un fel de Paganel, pe numele lui Florinel Butnaru. Un tip grobian până în măduva oaselor, tupeist din cale afară, infatuat şi care debordează de o incompetenţă crasă. Lui Butnaru nu-i pasă de prevederile legale, de hotârâri judecătoreşti ale Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie! El ştie că trebuie să aplice întocmai „sentinţele Ocultei Portocalii", care l-a pus în funcţie. Din Ocultă fac parte oameni de afaceri din transportul judeţean, judecători, funcţionari publici, oameni politici de la vârful PDL Vâlcea (şi câţiva din Modrogan), dar şi de la ARR Bucureşti.

Cum unul dintre cele mai profitabile trasee din Vâlcea este: Râmnicu Vâlcea-Băbeni-Drăgăşani, băieţii aceştia s-au înfipt aici ca nişte căpuşe, printr-o societate „agreată" de sistemul mafiot, să-i spunem - MATDAN. Nu contează că legea nu este de partea lor, că altcineva a câştigat licitaţia pentru a efectua transport de călători pe acest traseu (societatea Antares). Încă o dată se adevereşte, din nefericire, zicala că: în România poţi să mori cu legea-n mână.
Autorităţile competente (DNA, Procuratură, Poliţie) să se implice în soluţionarea (pe cale legală-penală) a acestui caz ştiu, dar încă închid ochii. Inexplicabilă atitudine!

Florinel Butnaru, directorul de la ARR, foloseşte funcţia în scop personal. Florinel îl ajută, pe faţă, pe Daniel (celebrul băiat cu reportofonul în buzunar la discuţiile cu funcţionarii statului lacomi şi ignoranţi), prietenul său din „copilărie" şi asociatul său de mai târziu. Îl ajută călcând cu tupeu şi inconştienţă legile din domeniul transportului judeţean. Se prevalează de două hotărâri judecătoreşti, dar ignoră alte zece hotărâri, inclusiv una a ÎCCJ - dată în favoarea societăţii Antares.
Posibile explicaţii ale acestui caz: se dau bani mulţi dinspre transportator spre capul instituţiei statului de la Vâlcea, iar acesta cotizează mai departe pe cale ierarhică la şeful de partid de la judeţ, dar şi la instituţia care reprezintă Guvernul în teritoriu. Mai sunt implicaţi şi funcţionari din Consiliul Judeţean şi, în final, cei de la conducerea ARR Bucureşti. Cu alte cuvinte, preşedintele PDL Vâlcea, Dorel Jurcan, nu este străin de „traseul şpăgii". Corupţia este pe faţă, dar DNA se face, deocamdată, că nu-i vede pe „micuţii peştişori".

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe