Accident rutier pe DN 64, în zona Râureni

miercuri, 23 februarie 2011

Accident rutier pe DN 64, în zona Râureni

Marţi, după amiază, în jurul orei 15.30, în municipiul Râmnicu Vâlcea, pe DN 64, în zona Râureni, s-a produs un accident grav soldat cu rănirea unei persoane.

Astfel, în timp ce conducea un autoturism, marca Audi, din direcţia Râmnicu Vâlcea spre Drăgăşani, conducătorul auto Constantin B., de 57 de ani, din Râmnicu Vâlcea, nu s-a asigurat la efectuarea manevrei de întoarcere şi nu a acordat prioritate de trecere unei autoutilitare, condusă regulamentar, în aceeaşi direcţie de mers, pe banda numărul doi, intrând în coliziune cu aceasta.
Din accident a rezultat rănirea conducătorului auto Barbu C., care a suferit o fractură de claviculă.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul etilotest rezultatele fiind negative.

Hoţii au dezmembrat... trenul

Azi dimineaţă, poliţiştii Serviciului Rutier au depistat în trafic, pe DN 7, în cartierul Goranu, din municipiul Râmnicu Vâlcea, un autoturism, marca Dacia 1310, condus de Ovidiu M., de 20 ani, din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, care transporta componente metalice ce proveneau de la vagoane de transport feroviar, a căror provenienţă nu a putut fi justificată.
Cercetările au fost preluate de poliţiştii Postului de Poliţie TF Călimăneşti, care au stabilit că suspectul, împreună cu Vasile M., de 22ani, din comuna Bujoreni, judeţul Vâlcea, au sustras, în noaptea de 22/23.02.2011, de la vagoanele garate pe perimetrul Staţiei CF Bujoreni, 10 axe triunghiulare, 12 portsaboţi cu saboţi, 2 cuple, 3 leviere atârnătoare şi 5buloane de prindere a axelor.

Subansamblele au fost recuperate şi predate unităţii păgubite.
Pe numele celor doi a fost deschis un dosar penal şi se continuă cercetările faţă de cei doi făptuitori sub aspectul comiterii infracţiunilor de pătrundere fără drept în zona de siguranţă feroviară şi distrugerea, degradarea ori aducerea în stare de neîntrebuinţare a căii ferate, a materialului rulant, precum şi a instalaţiilor, accesoriilor sau a altor componente ale acestora.

Deţinere ilegală de armă de vânătoare

În urma unei bune colaborări între ofiţerii Biroului Urmăriri şi şi S.I.P.I. Vâlcea a fost identificată o armă de vânătoare deţinută ilegal de un cetăţean din municipiul Drăgăşani.

Poliţiştii au solicitat şi obţinut o autorizaţie de percheziţie, la domiciliul lui Victor C., de 42 de ani, din municipiul Drăgăşani, ocazie cu care au identificat, o armă de vânătoare marca " BELGIANA", de calibru 16 mm, care nu figura înregistrată în Registrul Naţional al Armelor.
Din verificări a rezultat că deţinătorul este membru vânător la AJVPS Vâlcea şi deţine în mod legal alte trei arme, două de vânătoare şi una de tir, iar arma în cauză a achiziţionat-o de la un cetăţean din localitate care o deţinuse tot ilegal.
Poliţiştii au deschis un dosar penal, pe numelelui Victor C., pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, faptă prevăzută de art. 279 din Codul penal şi efectuarea fără drept a operaţiunilor cu arme sau muniţii, faptă prevăzută de art. 138 din Legea 295/2004.

Oamenii legii recomandă tuturor celor care doresc achiziţionarea unei arme letale sau neletale să se informeze înainte de achiziţionarea acestora cu privire la condiţiile de autorizare şi deţinere, întrucât deţinerea fără drept constituie infracţiune şi se pedepseşte, în cazul armelor neletale, cu închisoare de la 3 luni la 1 an, iar în cazul armelor letale, cu închisoare de la 2 la 8 ani.

La furat din supermarket

În ziua de 17.02.2011, în jurul orelor 14:30, jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Vâlcea care se aflau în misiune pe linia prevenirii şi combaterii faptelor antisociale din mun. Rm.Vâlcea, au depistat la supermarketul Annabella din Rm.Vâlcea, un bărbat care sustrăgea produse din incinta supermarketului. Jandarmii au acţionat pentru identificarea acestuia în persoana numitului T. Aurel de 37 de ani, din Perişani, judeţul Vâlcea, căruia i-au întocmit dosar conţinând acte premergătoare de constatare pentru comiterea infracţiunii de „furt calificat", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 208 - 209, alin1, litera e, Cod Penal.
Prejudiciul produs, în valoare totală de 50,84 lei (băuturi alcoolice) a fost recuperat în întregime, dosarul fiind înaintat la Parchetul de pe lângă Judecătoria Rm. Vâlcea pentru continuarea cercetărilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe