|miercuri, octombrie 5, 2022
  • Follow Us!

97,2% din vâlceni au depus în termen “Declaraţia unică” 

97,2% din vâlceni au depus în termen „Declaraţia unică”

Până la 25 februarie, 97,2% vâlceni din totalul contribuabililor care aveau această obligaţie, potrivit evidenţelor fiscale, au depus la Fisc, în termenul legal, „Declaraţia unică” validă.
Dintre aceştia, 8,1% contribuabili optat pentru depunerea prin internet a „Declaraţiei privind obligaţiile de plată a contribuţiilor sociale, impozitului pe venit şi evidenţa nominală a persoanelor asigurate” (112).
În totalul declaraţiilor depuse, rata de eroare (declaraţii invalide) a fost de 6,2% – în cazul depunerilor la ghişeu şi de 7,1% – la cele online. 

„Campania intensă de informare a opiniei publice privind obligaţia depunerii Declaraţia 112 desfăşurată de la începutul anului, întâlnirile şi atelierele de lucru organizate cu participarea mediului de afaceri – contribuabili mici şi mijlocii, persoane fizice care au calitatea de angajator, extinderea numărului de ghişee de primire la majoritatea unităţilor teritoriale şi, în special, buna funcţionarea a sistemului informatic al Finanţelor Publice sunt factorii principali care au asigurat această reuşită. 
Prin reunirea a patru declaraţii în Declaraţia 112 şi depunerea ei într-un singur loc, la Administraţia Fiscală, sistemul declarativ a fost simplificat, contribuabilul economisind astfel timp şi bani.
În acest context, aduc mulţumiri contribuabililor vâlceni, care, şi de această dată, au avut un comportament pozitiv, achitându-se în termenul legal de obligaţiile declarative.

Contribuabilii care au depus Declaraţia 112 cu erori trebuie să se prezinte, în termen de 3 zile, pentru corectare, iar cei care nu au reuşit să depună Declaraţia unică în termen din diverse motive pot să-şi îndeplinească obligaţia în zilele următoare.
Întrucât, de la 1 iulie, depunerea Declaraţiei 112 prin internet va fi obligatorie şi va simplifica şi mai mult sarcinile contribuabilului, scutindu-l de deplasarea la Fisc, adresăm rugămintea de a nu fi amânată achiziţionarea certificatului digital calificat de semnătură electronică necesar pentru depunerea declaraţiei prin internet” – a declarat Gheorghe Gogîrnoiu, director executiv al DGFP Vâlcea.

Leave a Response