25 de familii din Muereasca au rămas izolate datorită alunecărilor de teren

miercuri, 16 februarie 2011

Deputatul Vâlcu se implică în rezolvarea problemelor comunităţilor locale:

25 de familii din Muereasca au rămas izolate datorită alunecărilor de teren

Deputatul PDL Samoil Vîlcu continuă să demonstreze că interesele vâlcenilor primează, iar acest lucru este dovedit încă o dată prin activitatea desfăşurată în Parlamentul României.

Astfel, deşi a fost ales deputat în Colegiul nr.2 Râmnicu Vâlcea, Samoil Vîlcu este interesat de rezolvarea problemelor apărute şi în alte localităţi, decât cele componente ale Colegiului.

În această săptămână, parlamentarul PDL a adresat o întrebare ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, având ca subiect adoptarea unor măsuri de sprijin pentru remedierea problemelor apărute ca urmare a alunecărilor de teren din comuna Muereasca.

„Alunecările de teren de la începutul acestui an au creat probleme majore şi în judeţul Vâlcea. Astfel, în Comuna Muereasca, judeţul Vâlcea 25 de familii, din satul Şuta au rămas izolate după ce un drum comunal s-a prăbuşit. De fapt la cele 25 de familii nu se mai poate ajunge cu nici un mijloc de transport, iar în cazul unei urgenţe nu există soluţie. Afectaţi de această situaţie sunt şi copiii care merg la şcoală, întrucât microbuzul nu mai poate ajunge până la ei, fiind nevoiţi să meargă pe jos şi câte 5 kilometri zilnic, iar când vremea a fost nefavorabilă unii părinţi chiar au refuzat să-şi lase copiii la şcoală.

De asemenea, din discuţiile purtate cu reprezentanţii autorităţilor locale s-a desprins ideea că în alte două zone din comuna Muereasca există pericolul alunecărilor de teren, iar aceste probleme trebuie remediate rapid, având în vedere că această localitate din judeţul Vâlcea se bucură de prezenţa unui număr mare de turişti care vin la Mânăstirea Frăsinei.Având în vedere toate aceste aspecte, aş dori, domnule ministru, să analizaţi situaţia şi să adoptaţi măsurile legale ce se impun" se specifică în documentul înaintat ministrului Traian Igaş de către deputatul PDL Samoil Vîlcu.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe