Sparle si soparle

duminică, 9 ianuarie 2011

Sparle si soparle

• Cei doi lideri „de paie" de la Partidul Conservator Vâlcea, Mircea Stănculescu şi Ion Pârvulescu, dovedesc încă o dată că nu stăpânesc bine statutul formaţiunii politice. Vrând să se răzbune pe conducerea organizaţiei PC Lădeşti, cei doi au luat decizia anul trecut de a-l demite pe preşedintele Nicu Gheorghe, „uitând" probabil că, potrivit statutului, acesta nu poate fi destituit decât de structura de conducere din care face parte: Consiliul Naţional al PC.

• „Roibu vrea să se simtă vedetă!" Deputatul PDL de Argeş, Sorin Pandele, l-a „citit" la marele fix pe Constantin Roibu, „genialul" director general şi preşedinte de la OLTCHIM. Întrebat de ziariştii argeşeni de la Jurnalul de Argeş dacă se va implica în sprijinirea combinatului chimic, citiţi ce a răspuns parlamentarul din partidul aflat la guvernare: „Nu am citit materialul publicat în ziarul dumneavoastră şi nici nu am discutat cu domnul Roibu pe această temă, deci nu mă pot pronunţa în această chestiune pentru că e uşor să dai declaraţii în presă şi să te simţi vedetă.

Vreau, însă, să vă spun că noi, parlamentarii de Argeş, eu unul sigur dar cred că toţi, am semnat încă de anul trecut un acord de voinţă, ca să zic aşa, pentru realizarea unei astfel de întâlniri cu domnul Roibu. Din păcate, totul a rămas doar voinţă, fără concretizare, pentru că domnul Roibu a abandonat atunci acest demers. Dacă, de data aceasta, domnul Roibu va face această întâlnire, am convingerea că ea va fi una benefică. Dar dacă va rămâne doar la nivelul unor declaraţii în presă înseamnă că vrea să se simtă vedetă şi atât. Până nu aud direct, de la domnia sa, care sunt problemele de acolo, nu pot comenta doar nişte declaraţii de presă".

• Constantin Roibu deţine terenuri în toate punctele cardinale ale municipiului Râmnicu Vâlcea. Dacă în urmă cu ceva timp scriam de terenul amplasat în zona de sud a oraşului, îi informăm pe cititorii noştri că Roibu deţine teren şi la intrarea dinspre nord în municipiu, în punctul „La Livadă". Este vorba despre o „bagatelă" de doar câteva mii de metri pătraţi.

• Un mesaj interesant primit pe adresa electronică a ziarului: „Haideţi, să nu ne mai lăsăm fraieriţi, luaţi peste picior şi chiar călcaţi în picioare de benzinării MILIARDARI, şi să le oferim reacţia noastră unită şi fermă. În zilele de luni 17, marţi 18 şi miercuri 19 ianuarie, SĂ NU INTRE NIMENI ÎN NICI-O BENZINĂRIE. Numai astfel vom influenţa, chiar forţa, ca preţul benzinei şi al motorinei să scadă. S-a întins prea mult coarda! Cine va ignora acest apel, nu numai că nu ar fi solidar, pentru o cauză presantă, în propriul interes, care nu mai poate suporta amânare, dar totodată, indiferent şi tacit, va susţine spirala scumpirilor de carburanţi, care poate ajunge chiar şi la 7 lei litru (?!?).

În România scumpirile benzinei şi motorinei în cascadă - sub diverse pretexte, chiar şi când preţul barilului la bursa de ţiţei a fost foarte jos, iar cursul leu-dolar a fost stabil - preţurile sunt mai mari decât în alte ţări, deşi veniturile noastre nu pot fi comparate, iar o parte importantă a ţiţeiului provine din bogăţia subsolului ţării noastre. Bogate resurse naturale aruncate, de ex-guvernanţi, în mâinile străinilor, în schimbul şpăgilor, suficiente, atât pentru toată viaţa lor, cât şi a urmaşilor. Iar noi, exasperaţi, nu mai putem suporta astfel de preţuri nejustificate. „No comment!"

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe