|marți, mai 18, 2021
  • Follow Us!

Sparle si soaprle 

Sparle si soaprle

• O bombă de presă stă să „erupă” în următoarele zile: se aude că lucrările de modernizare a Grădinii Zoologice din Râmnicu Vâlcea au fost realizate de firma tatălui viceprimarului Cosmin Constantinescu!!! Acum înţelegem graba cu care viceprimarul Constantinescu a convocat Consiliul Local (în lipsa primarului Rădulescu, plecat în Italia) pentru a aproba „plăţi urgente” de peste 1,3 miliarde lei vechi pentru realizarea obiectivului „Amenajare şi modernizare grădina zoologică”, proiect finanţat prin Ministerul Mediului şi Pădurilor….

• Săptămâna trecută, fostul primar al municipiului Baia Mare, Cristian Anghel, a fost eliberat condiţionat din închisoare. Care este legătura cu Vâlcea? Fostul edil a avut o speţă asemănătoare cu cea a fostului primar Mircia Gutău şi a avut dosar instrumentat tot de DNA, însă instanţele de judecată se dovedesc imparţiale. Şi să ne aducem aminte că, peste câteva zile, pe 27 ianuarie, se împlineşte exact un an de când Mircia Gutău se află la „mititica”!

• Conducerea APAVIL Râmnicu Vâlcea trimite presei drepturi la replică mincinoase. În numărul trecut scriam că primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, dezinformează locuitorii din cartierul Goranu atunci când vorbeşte despre canalizarea din zonă. O fătucă pe numele ei Alina Lupu de la APAVIL a scos din pălărie un „iepuraş” cu nas lung, lunggg, care-i seamănă leit şefului ei de la Primărie. Alinuţa a muncit ca albinuţa şi ne-a trimis uţa, uţa (uite…!) un comunicat fictiv din luna decembrie 2010. Alinuţa… ţi-am spune acum şi rima, dar şopârlica e decentă şi nu-ţi spune decât: Ruşinică!

• Cu toate că documentele de construcţie au fost semnate de o lună, proiectul pârtiei de schi de la Voineasa – o investiţie de 35 milioane euro – este blocat de câteva luni la Ministerul Pădurilor, care nu vrea să elibereze un aviz de mediu. Mai precis, un funcţionar de aici se cramponează de o lege veche, care nu are aplicabilitate în acest caz, având în vedere că terenul pe care va fi construită pârtia de schi aparţine domeniului privat. Astfel, până Primăria Voineasa nu cumpără un teren arabil de 10 hectare, investiţia este blocată în continuare.

• În apropierea zonei unde se va construi pârtia de schi de la Voineasa, mai mulţi ştabi şi-au cumpărat, chipurile – întâmplător, suprafeţe importante. Guardul şef Gicu Deaconeasa ştie mai multe despre afacere! Că doar el este bossul în zonă…

• Pentru că îi este frică de întrebările noastre incomode, deputatul Cristian Buican continuă să păşească pe calea laşităţii şi nu ne invită la conferinţele de presă. Preşedintele PNL mizează pe „tirul” întrebărilor cu ton… pupincuristic. Cristiane, fii bărbat!

• Directorul economic de la Oltchim, Vasile Măndică, a suferit o puternică depresie datorită unor decizii profesionale, pe care a fost nevoit să le adopte de curând. Măndică ştie că DNA-ul a intrat pe firul unor afaceri chimice şi a început să-i fie teamă. Viitorul nu sună prea bine pentru venerabilul economist Măndică, mâna dreaptă a „genialului” director general, inventator de renume mondial, Constantin Roibu. Şi Măndică va deveni personaj de carte. În „Cele o mie de feţe ale Generalului” – Măndică, Diculoiu, Keke, Dorina, Mihaela, Cristina, Ana, Aurică, Gutău (senior şi junior), Neagoie, Melin, Vlăduţu, Voiculescu, Videanu, Dumitraşcu, Preoteasa, Olaru, Buşcă, Furtună, Patriciu, Craioveanu, Petrăreanu, Vasile (răposatul), Boureanu, Ene, Sereş, Ana Maria şi soţul, Ungureanu, Perpelea, chiar şi Băsescu sunt personaje principale. Negative sau pozitive…

• Aşteptăm cu interes primele iniţiative în interesul râmnicenilor ale consilierului local Bogdan Pruteanu.

 

Leave a Response