Oltchim Râmnicu Vâlcea s-ar putea să nu aibă lumină în Sala Traian la meciurile din Liga Campionilor

miercuri, 5 ianuarie 2011

Oltchim Râmnicu Vâlcea s-ar putea să nu aibă lumină în Sala Traian la meciurile din Liga Campionilor

Oltchim este foarte îngrijorată că la partidele din 2011, în faza a doua a grupelor din Liga Campionilor, ar putea rămâne fără lumină în sala Traian! „După ce am investit în Sala Traian şi am făcut mai multe modernizari la ea, sunt stupefiat să aud aşa ceva, ca am putea juca fara lumina la meciurile din Liga Campionilor, mai ales ca la prima partida se va infrunta de fapt, Romania cu Muntenegru! (n.r. Oltchim – Buducnost in 06.02.2011 – Derby-ul grupei I din LC)” a declarat pentru eurohandbal.ro, vizibil mâhnit – vicepreşedintele clubului Oltchim, Petre Berbecaru.

Dupa ce 11 jucătoare din lotul vicecampioanei Europei şi a portdrapelului handbalului românesc – Oltchim Rm. Valcea, au avut o contribuţie aproape exclusivă în obţinerea medaliei de bronz a României la Campionatul European din Danemarca/Norvegia, conducerea clubului nostru campion, se află în faţa unei situaţii hilare – care ar putea face foarte rapid valuri, în toată presa europeană! După ce a fost nevoită să mute Finala de Liga Campionilor, de anul trecut la Bucureşti, datorită faptului că sala din Vâlcea nu are capacitatea de a găzdui un astfel de eveniment, acum s-ar putea să fie nevoită să se mute mai repede! De vină, cine ar putea fi altcineva, decât Guvernul României!

Sala Traian din Rm. Vâlcea se află în proprietatea Direcţiei Judeţene pentru Sport şi Tineret Vâlcea, la care clubul nostru campion plăteşte chirie pentru a-şi desfăşura activitatea. Însă aceasta are o datorie de 4 miliarde de lei vechi către firma SC Extrem Turism SRL, care a modernizat Tabăra Cozia pe banii ei, în contul unei concesionări pe 30 de ani (contract încheiat în 2005). Direcţia de Sport Valcea riscă, la începutul anului 2011 (luna februarie), o nouă blocare a conturilor dacă Guvernul nu rezolvă problema tranzacţiei şi nu alocă banii datoraţi, astfel că „O să ne vedem pe toate televiziunile mondiale, pentru că în momentul în care vor veni echipele să joace în Champions League, vor avea lumina stinsă în sală, pentru că noi vom avea conturile blocate şi nu vom avea bani să plătim nici lumina.” a spus recent directorul sportului vâlcean -Paul Dinu, care a amintit că a avut deja blocate conturile o dată, pentru această problemă şi a reuşit cu greu să obţină o amânare, pana la începutul anului viitor.

„Este pentru prima data când aud acest lucru, este întradevar o problemă pentru noi şi ne vom interesa foarte amănunţit despre acest lucru, deoarece ar fi de râsul lumii ca la acest nivel al Ligii Campionilor să păţim aşa ceva. Sala Traian aparţine întradevar Direcţiei de Sport Vâlcea, însa noi am făcut anumite modernizări la ea pentru a o aduce la standarde cât mai europene, iar lucrurile nu pot rămâne aşa, pentru că la debutul în 2011 din Liga Campionilor va juca de fapt România contra Muntenegru” ne-a declarat telefonic, vizibil mâhnit, vicepreşedintele CS Oltchim – Petre Berbecaru.

Reamintim că la vizita premierului Boc de anul trecut, înaintea finalei de Liga Campionilor disputată de Oltchim în faţa lui Viborg, s-a promis construirea unei săli în Râmnic, care să permită disputarea unui asemenea eveniment în viitor, chiar în localitate şi nu la Bucureşti, aşa cum s-a întamplat în sezonul trecut – Sala polivalenta fiind singura care poate găzdui la această oră un asemenea meci, având capacitatea de 5.000 locuri – norma impusa de EHF. „La discuţiile cu oficialii din Consilul Local şi Primăria Râmnicu Vâlcea ni s-a promis că se vor face toate demersurile pentru construirea unei astfel de săli” însă momentan nu s-a realizat nimic concret pentru a se reuşi acest lucru, a încheiat oficialul grupării vâlcene – Petre Berbecaru.

Partidele din Champions League sunt programate în perioada 5 februarie – 20 martie 2011.

Cum achizitia, doar a serviciilor de proiectare, conform legislatiei in vigoare, dureaza aproximativ 2-3 luni pentru un astfel de proiect, iar executia lucrarilor aproape un an, iar bani nu au fost inca alocati pentru acest lucru, putem spune ca este greu de crezut, ca Valcea ar putea gazdui o Finala de Liga Campionilor si in 2012-2013!! Putem concluziona ca, singurul sport de echipa – handbalul, care aduce beneficii fantastice de imagine Romaniei, este lasat de izbeliste! Investitiile in infrastructura (dupa ce ati vazut ce conditii au danezii si norvegienii la recentul european) sunt aproape nule, pentru sustinerea si modernizarea sportului nostru national! Asta in timp ce pe la sate si comune se construiesc sali foarte scumpe, asa cum se precizeaza in articolele din presa centrala! (www.asport.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe