Zăpada a luat din nou municipalitatea pe nepregătite

duminică, 19 decembrie 2010

Zăpada a luat din nou municipalitatea pe nepregătite

Ca în fiecare an, reprezentanţii Primăriei Râmnicului nu se aşteptau nici în acest an să ningă în luna decembrie. Chiar dacă s-a anunţat cod galben de precipitaţii pentru judeţul Vâlcea, muncitorii de la Administraţia Domeniului Public i-au lăsat pe şoferi şi pe pietoni să se lupte singuri cu nămeţii, fără a curăţa străzile, aşa cum ar fi fost normal. Aşa se face că joi şi vineri circulaţia s-a efectuat în municipiu cu mare greutate, nefiind curăţată aşa cum trebuie nici măcar artera principală de circulaţie, Calea lui Traian. Abia joi seara, după ora 20.00 plugurile de zăpadă au ieşit pe străzi, dar era prea târziu pentru a îndepărta zăpada deja bătătorită de roţile maşinilor pe anumite artere de circulaţie.

Unul dintre motivele pentru care nu s-a folosit sare pentru topirea zăpezii de pe străzi este şi faptul că firma Delta ACM abia a terminat de asfaltat Calea lui Traian, iar municipalitatea protejează astfel lucrarea, pentru ca societatea să nu trebuiască să repare la primăvară gropile datorate faptului că asfaltarea s-a făcut în pragul iernii. În timp ce şoferii au făcut deja febră musculară la limbă după cuvintele "de dulce" adresate administraţiei locale, Direcţia Administrării Domeniului Public se laudă, cu impertinenţă, prin intermediul unui comunicat de presă cu marile realizări din ultimle zile, respectiv cu montarea unor... limitatoare de viteză pe Calea lui Traian, montarea de bănci şi coşuri de gunoi sau lucrări de extindere a iluminatului public şi împodobirea brazilor de Crăciun din zonele Morilor, Copăcelu, Râureni, Colonie Nuci, Goranu, Stolniceni, Copăcelu şi "Anton Pann" şi de la colegiile "Alexandru Lahovari" şi "Mircea cel Bătrân". În comunicat se mai specifică şi faptul că "o dată cu recentele căderi de zăpadă, toate echipele de intervenţie pe timp de iarnă au fost mobilizate pentru asigurarea unui trafic auto şi pietonal în condiţii normale", în timp ce pe străzile Râmnicului zăpada este deja de câţiva centimetri.

Şi în judeţ se circulă în condiţii de iarnă, mai ales pe DN7 - Dealul Negru şi pe Valea Oltului, dar şi în nordul judeţului. Secţia Drumuri Naţionale Vâlcea are 54 de utilaje, care acţionează pe în tot judeţul. În unele zone, zăpada a depăşit deja 4-5 centimetri, iar pe şoselele naţionale se împrăştie şi sare, spre deosebire de cele municipale. Sunt afectate de ninsoare şi drumurile Râmnicu Vâlcea - Horezu -Târgu Jiu, Brezoi - Voineasa.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe