Sparle si soparle

miercuri, 1 decembrie 2010

Sparle si soparle

• În urma apariţiei în ziarul nostru a informaţiei cu privire la sporurile şi primele nesimţite din cadrul conducerii Serviciului Public Judeţean de Pază, Consiliul Judeţean Vâlcea a luat poziţie şi a decis să blocheze acordarea acestor „beneficii". În condiţiile în care agenţii de pază au un salariu de doar 5-6 milioane lei vechi, directorul serviciului, Nicu Spiridon, a venit cu propunerea de majorare a tarifului perceput de instituţie de la beneficiari, la 15 milioane lei vechi pe agent de pază, însă o mare parte din aceşti bani urmau să se ducă în sporurile şi primele fostului berar şef al Vâlcii şi a altor trei persoane din conducere. Din fericire, propunerea a fost respinsă de consilierii PDL şi PNL, însă Nicu Spiridon (în dubla sa calitate de director SPJP şi de consilier judeţean PSD) nu s-a abţinut şi a votat pentru!

• La PSD Călimăneşti este o luptă pe viaţă şi pe moarte între Dumitru Tărăşenie şi primarul Ilie Amuzan. Primul dintre ei este supărat că o parte din conducerea PSD Vâlcea îl susţine în continuare pe Iliuţă la un nou mandat de edil-şef, în ciuda sondajelor de opinie care îl creditează pe actualul primar cu un scor foarte mic. Drept urmare, Tărăşenie joacă tare şi a ameninţat cu demisia din PSD dacă nu va fi pus candidat la Primăria Călimăneşti. Oricum, PSD-ul nu va mai avea viitor în Călimăneşti întrucât vine din spate puternic Florinel Constantinescu, de la PDL, un candidat ce va fi susţinut de deputatul Samoil Vîlcu (născut în oraş) şi de familia Iuliana şi Mihai Moise.

• Absolut penibil şi jenant comunicatul de presă al conducerii Oltchim cu privire la rezultatele financiare din octombrie 2010.... În condiţiile în care, în primele nouă luni din acest an, Oltchim a avut pierderi de circa 40 milioane euro, directorul general Constantin Roibu vine şi anunţă prin toată presa că societatea a avut în luna octombrie un profit... de 183.000 euro.
• Preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, demonstrează din nou că nu stăpâneşte bine limba română. La ultima şedinţă a folosit următoarea exprimare: „Am fost fortuit să reduc cheltuielile...". Conform DEX, fortuit înseamnă „venit pe neaşteptate, neprevăzut, inopinat, întâmplător".

• Primarul Ion Curelaru din Bălceşti a intrat în atenţia DNA. Procurorii argeşenii au în vizor un act adiţional, prin care firma SC A.C.M. ALPHA GRUP SRL (SC DORELA DUMITRESCU SRL) din Caracal a primit suma de 348780,29 RON plus TVA, de la primarul Curelaru. În referatul subţire întocmit de „specialiştii" din Bălceşti pentru justificarea acestor cheltuieli suplimentare se precizează: „...execuţia lucrărilor neprevăzute apărute în timpul execuţiei lucrărilor aferente contractului de lucrări 4612/05.06.2009 privind reabilitarea sistemului cu apă şi canalizare din oraşul Bălceşti, având în vedere Raportul revizuit întocmit de către proiectant aprobat prin hotărârea Consiliului Local nr. 1/07.01.2010."

• Consilierul local liberal Bogdan Pruteanu a avut o prestaţie jenantă cu prilejul ultimei sale apariţii la o emisiune TV. Pruteanu trebuie să pună burta pe carte (legile din domeniul administraţiei publice locale, dar şi istoria hotărârilor de Consiliu Local) şi după aceea poate să scoată capul în... lume. Deh, cârciumarul este mai puternic decât politicianul. Dublă personalitate!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe