Procurorul Trancă s-a îmbătat în timp ce DNA Piteşti îi percheziţiona vila

duminică, 12 decembrie 2010

• Justiţie şi reality show!

Procurorul Trancă s-a îmbătat în timp ce DNA Piteşti îi percheziţiona vila

Revenim cu o secvenţă neştiută de la percheziţia făcută  de către DNA Piteşti la vila de la Dobroesti a prim procurorului Teodor Trancă de la Parchetul Vâlcea. Percheziţia a început în dimineaţa de sâmbătă, 13 noiembrie, când o echipă de la DNA Piteşti, în frunte cu şeful acestei structuri, Călin Nistor şi o echipă de mascaţi au bătut în poarta vilei lui Teodor Trancă. În primele secunde, acesta a crezut că e vorba de o glumă şi a refuzat să deschidă poarta. Când magistraţii de la DNA i-au adus la cunoştinţă că au mandat eliberat de un judecător, a început să-i întrebe ţâfnos cum de îşi permit aşa ceva, după care a ameninţat că e procurorul şef al judeţului Vâlcea şi le face plîngere penală la toţi. Ba a adăugat şi că el, Teodor Trancă, l-a crescut pe actualul şef al DNA Piteşti şi că nu se aştepta la aşa ceva.

Cert e că abia în momentul în care mascaţii au luat poziţii de asalt escaladând gardul vilei, prim procurorul de la Vâlcea a deschis uşa, ca să nu îi fie spartă. La două ore după ce procurorii au început să-i percheziţioneze casa, Teodor Trancă a cedat nervos şi i-a cerut ginerelui să-i aducă din frigider o sticlă de whisky. Apoi s-a apucat gospodăreşte de băut, nu înainte de a-l invita şi pe şeful DNA Piteşti să bea împreună cu el. „Hai, Căline, bea şi tu cu mine un pahar, că oricum căutaţi degeaba. N-o să gasiţi nimic, bă, sunt curat ca lacrima! Mai bine hai să beţi un şpriţ cu mine... ", le-a strigat Teodor Trancă procurorilor DNA. Aceştia l-au ignorat, iar prim procurorul de la Vâlcea şi-a văzut tacticos de băutură pînă spre seară, cînd aceiaşi procurori i-au prezentat şi mandatul de aducere la sediul DNA Piteşti, unde trebuia să i se prezinte calitatea de învinuit. Aşa se şi explică declaraţiile bine pătrunse de aburii alcoolului pe care le-a dat Teodor Trancă ziariştilor, la intrarea în sediul DNA Piteşti. „Procurorii au scotocit inclusiv printre chiloţii fiicei mele" e doar una dintre declaraţiile de pomină pe care le-a dat procuroul şef de la Vâlcea în faţa camerelor de luat vederi. Ca să n-o mai lungim, Teodor Trancă era beat mangă în momentul în care a făcut conferinţa de presă din faţa sediul DNA.

Epuizat de alcool, el a încercat să braveze, dar n-a făcut decât să-şi agraveze situaţia, dovadă că CSM i-a interzis să mai facă vreo declaraţie până la soluţionarea dosarului în care este cercetat. Pe surse, am aflat că Trancă este monitorizat de servicii încă de acum trei, patru ani, prin urmare cercetarea lui din prezent, în dosarul fostului director al Administraţiei Bazinale Olt, Dorin Dobrişan,  şi a omului de afaceri Ovidiu Ciogescu, nu mai miră, cel puţin pe cei avizaţi. Dacă vă reamintiţi, în 1999, când Teodor Trancă a fost numit procuror general pe judeţele Argeş şi Vâlcea, ziarul nostru a dezvăluit că, pe când era magistrat la Parchetul Horezu, acesta a condus băut şi a accidentat grav un om, numai că dosarul a fost muşamalizat. Iată că alcoolul i-a venit din nou de hac, peste ani, controverstului procuror care a condus, o bună perioadă de timp, şi destinele procurorilor argeşeni. Ba chiar a predat şi dreptul la Universitatea Piteşti. (www.jurnaluldearges.ro)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe