Finanţele Publice execută silit Primăria Şuşani

miercuri, 8 decembrie 2010

• În premieră,

Finanţele Publice execută silit Primăria Şuşani

• primarul comunei Şuşani, Gheorghe Staiu, îi ameninţă pe cei de la Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani cu... DNA-ul, Tribunalul Vâlcea şi Judecătoria Drăgăşani

• valoarea totală a bunurilor scoase la licitaţie este de circa 45.000 euro

O premieră care se consemnează la nivelul judeţului Vâlcea: Finanţele Publice vor executa silit o... primărie pentru datoriile de 40 miliarde de lei vechi acumulate la un proiect SAPARD privind introducerea de apă şi canalizare în localitate. Concret, Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani, din cadrul DGFP Vâlcea, va organiza în data de 21 decembrie 2010, prima licitaţie publică a bunurilor mobile şi imobile aparţinând debitoarei Primăria Şuşani (primar Gheorghe Staiu), în dosarul executare silită nr. 95.

Astfel, vor fi scoase la vânzare bunuri imobile în valoare totală de circa 160.000 lei (37.800 euro), dintre care amintim: magazie cereale în suprafaţă de 520 mp; magazie cereale în suprafaţă de 460 mp; grajd tineret bovine în suprafaţă de 792 mp; grajd nr. 1 în suprafaţă de 814 mp; grajd maternitate în suprafaţă de 814 mp; bucătărie furajeră de 144 mp; clădire fost sediu Primărie Şuşani în suprafaţă de 120 mp; clădire fost sediu Primărie Uşurei de 50 mp. Asupra imobilelor mai sus menţionate prin încheierea nr. 34585/13.09.2010 a Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea, Administraţia Finanţelor Publice a Municipiului Drăgăşani figurează cu titlurile executorii înscrise în Cartea Funciară a localităţii Şuşani.
Pe lângă toate acestea, tot Administraţia Finanţelor Publice Drăgăşani, din cadrul DGFP Vâlcea, va organiza o altă licitaţie pentru vânzarea unor bunuri mobile aparţinând Primăriei Şuşani în valoare totală de circa 30.000 lei (7.100 euro), dintre care amintim: două autoturisme Dacia Break 1310; un autoturism Aro 244; un aragaz cu 4 arzătoare; motopompă; hidrofor; aspirator; drujbă; două televizoare; centrală termică Atmos; mai multe piese de mobilier; etc.

Aflând de intenţia Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Vâlcea, prin AFP Drăgăşani, primarul comunei Şuşani, Gheorghe Staiu, ne-a declarat: „Nu este corect şi legal ceea ce fac cei de la Finanţele Publice. Cei 40 de miliarde lei vechi sunt datorii la un proiect SAPARD, însă nu este vina noastră. Vreau să vă mai spun că Finanţele Publice nu pot organiza licitaţie în data de 21 decembrie pentru că noi am contestat în instanţa de judecată actul fiscal emis de Administraţia Finanţelor Publice din Drăgăşani. Astfel, am deschis trei acţiuni în instanţă: la Tribunalul Vâlcea, Judecătoria Drăgăşani şi am depus memorii la DNA".

(P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe