Fabrică de ţigări contrafăcute, închisă la Horezu

miercuri, 15 decembrie 2010

Fabrică de ţigări contrafăcute, închisă la Horezu

15 tone de tutun şi 29 000 pachete de ţigări au fost confiscate, 4 fabrici clandestine fiind închise în ţară. Procurorii DIICOT au descins ieri la Horezu, la un fost service auto, de unde au ridicat o linie completă de producere a ţigaretelor.
În micuţul oraş Horezu a fost luni, 13 decembrie, agitaţie mare. Forţele de ordine au descins la un fost service auto transformat în fabrică de producţie a ţigaretelor. Locuitorii oraşului nici nu aveau habar că în nişte clădiri dărăpănate, unde ziua nu se făcea nici o mişcare, se produceau zeci de tone de ţigări de contrabandă. „Ştiam că acolo este proprietatea lui Dumitru Iordache, Piele, însă nu prea se vedea nici o mişcare. Noaptea, în schimb se mai strângeau oameni acolo, însă noi bănuiam că joacă jocuri de noroc", a povestit Elena Popa, funcţionar din Horezu.

Piele reţinut pentru audieri

Fabrica de producere şi ambalare a ţigaretelor funcţiona în oraşul Horezu din ianuarie 2009 şi era amplasată la doi paşi de sediul Poliţiei din localitate. Ieri dimineaţă, procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au procedat la destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 36 de persoane specializat în contrabanda cu produse accizabile cu tutun prin eludarea taxelor datorate bugetului de stat. „Au fost efectuate 46 de perchiziţii domiciliare pe raza municipiului Bucureşti şi a judeţelor Suceava, Vâlcea, Bacău, Vaslui, Alba, Harghita, Ilfov, Galaţi, Iaşi ocazie cu care au fost ridicate cinci utilaje de producere şi ambalare ţăgări, o linie completă de producţie ţigări din Vâlcea", se arată într-un comunicat emis de DIICOT. În urma acestei acţiuni au fost reţinute 30  de persoane printre care şi vâlceanul Dumitru Iordache, zis Piele care mai este cercetat într-un dosar de cămătărie, şantaj şi înşelăciune.

Contrabandă cu ţigări Plugarul
Procurorii DIICOT au ridicat  în cadrul acestei acţiuni 29.700 pachete de ţigări Plugarul, 264.000 ţigări Doina, 650.000 de timbre, blanchete, filtre, o factură de import linie de fabricaţie ţigări şi o ştampilă având impresiunea "Vama Iaşi". Patru fabrici de producţie şi ambalare a ţigaretelor, inclusiv cea din Horezu, au fost închise.

(www.adevarul.ro)

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe