Dorel Jurcan a fost ales lider al PDL Vâlcea, după retragerea “teatrală

duminică, 12 decembrie 2010

• La şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al Partidului Democrat Liberal,

Dorel Jurcan a fost ales lider al PDL Vâlcea, după retragerea „teatrală" a lui Valentin Iliescu

• astfel, senatorul Jurcan a primit peste 65% din voturile valabil exprimate, în timp ce Romulus Bulacu a strâns doar 35% • din cei cinci candidaţi la funcţia prim-vicepreşedinte - Romeo Rădulescu, Iuliana Moise, Romulus Bulacu, Dan Fiera şi Valentin Iliescu - au fost aleşi Romulus Bulacu şi Romeo Rădulescu

Petre Coman

Sâmbătă, 11 decembrie 2010, la sala mare a Casei Sindicatelor din Râmnicu Vâlcea a avut loc şedinţa Consiliului de Coordonare Judeţean al Partidului Democrat Liberal (PDL) Vâlcea, un eveniment la care au participat circa 600 de delegaţi din întreg judeţul. Şedinţa era deosebit de importantă pentru Organizaţia Judeţeană a PDL Vâlcea, având în vedere că urmau să se aleagă structurile de conducere ale formaţiunii politice, în special preşedintele partidului, după „plecarea" în luna ianuarie 2010 a fostului lider Mircia Gutău.

La evenimentul politic de la Casa Sindicatelor au participat următorii membri din cadrul conducerii centrale sau judeţene a PDL: prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, europarlamentarul Marian Jean Marinescu, senatorii Dorel Jurcan (Vâlcea), Ion Ruşeţ (Gorj) şi Mihai Niţă (Olt), deputaţii Samoil Vîlcu şi Sorin Zamfirescu, primarul Râmnicului, Romeo Rădulescu, ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Adrian Iliescu, precum şi numeroşi directori de instituţii deconcentrate şi primari din partea PDL. Ordinea de zi a şedinţei Consiliului de Coordonare Judeţean al PDL Vâlcea a fost următoarea: prezentarea raportului de activitate al Biroului Permanent Judeţean, alegeri pentru BPJ, şi desemnarea delegaţilor la Convenţia Naţională şi la Consiliul Naţional de Coordonare al PDL.

Dorel Jurcan consideră că unicul adversar al PDL rămâne PSD

Până la momentul votului pentru structurile de conducere ale PDL Vâlcea, preşedintele interimar al organizaţiei, senatorul Dorel Jurcan, a prezentat un raport privind activitatea Organizaţiei Judeţene PDL Vâlcea de la alegerile locale din 2008 până în prezent: „Ne desfăşurăm activitatea într-unul din cele mai dificile judeţe unde aproape 60% din populaţie trăieşte în mediu rural in condiţii precare. Din aceste motive, pentru un partid de dreapta nu este uşor să obţină rezultate spectaculoase. Rezultatele cele mai relevante din punct de vedere politic, din alegerile locale, sunt cele pentru Consiliul Judeţean. Faţă de 2004, când PDL a obţinut 6 mandate de consilier judeţean, în 2010 avem o echipă de 11 consilieri, o creştere de aproape 100%. Am ocupat primul loc în acest clasament cu 53.450 de voturi faţă de PSD cu 50.989 şi PNL cu 49.949. Aşadar şi la votul politic am obţinut primul loc pe judeţ. Doar 900 de voturi au lipsit pentru ca Dorel Jurcan candidatul PDL să obţină preşedinţia Consiliului Judeţean. Dacă fiecare dintre noi, adică dintre liderii organizaţiei judeţene am fi făcut un mic efort suplimentar aducând măcar câte 10 voturi în plus am fi câştigat importantul post de preşedinte al Consiliului Judeţean.

Rezultatele din aceste alegeri ne-au clasat ca organizaţie la nivel naţional pe poziţia 24 din 43. Pornind de la premisa alegerilor locale, PDL ar fi trebuit să obţină rezultate mult mai bune. La Senat, PDL Vâlcea a obţinut 40.555 voturi, iar la Camera Deputaţilor 38.824 voturi. Datorită modului de calcul, rezultatul alegerilor parlamentare a fost obţinerea a trei parlamentari, din cele 9 fotolii: un senator din 3, în persoana lui Dorel Jurcan pentru colegiul nr. 3 şi doi deputaţi din şase. Noile colegii, formate recent vor deveni în timp pilonii de bază în campaniile parlamentare ulterioare. Felicităm echipele alese şi le urăm mult succes în activitate. Alegerile prezidenţiale din 2009 au fost testul electoral cel mai dur, unde competiţia partidelor a depăşit limitele unei competiţii rezonabile.

Atât în turul I cât şi în turul 2, PDL s-a clasat pe locul 2 după PSD, rezultatul final fiind de 90.801 voturi, 43%. Organizaţia judeţeană, în clasamanetul intern naţional a ocupat poziţia 32. În urma unui moment dificil în viaţa organizaţiei, am trecut prin alegeri parţiale la organizaţia municipală. După ce a obţinut 49%, în primul tur, Romeo Rădulescu a fost validat primar cu 19.514 voturi, faţă de 15.280 voturi obţinute de contracandidatul său Remus Grigorescu, reprezentant al PSD. A fost un nou test la care organizaţia municipală şi-a reconfirmat poziţia de lider în Rm Vâlcea. În concluzie, referitor la rezultatele obţinute în judeţul Vâlcea de PDL, deşi nu au fost cele pe care ni le-am propus cu toţii, ca partid ne-am aşezat tot timpul pe un trend ascendent, comparativ cu testele electorale anterioare (anul electoral 2004). Din toate confruntările rezultă că unicul adversar al PDL rămâne PSD".

Romulus Bulacu: „Organizaţia noastră a fost un fel de sat fără câini"

După acest moment, prim-vicepreşedintele PDL, Adriean Videanu, a dat startul competiţiei pentru funcţia de preşedinte al PDL Vâlcea. „Nu este moment mai important în viaţa unui partid decât alegerile locale, pentru că acolo este contactul direct cu cetăţeanul. Astăzi, PDL, prin reprezentanţii săi în administraţia locală, gestionează peste 52% din populaţia României. Salut competiţia din interiorul organizaţiei judeţene. Învingătorii acestei competiţii îşi asumă o mare responsabilitate legată de ceea ce înseamnă câştigarea viitoarelor alegeri", a spus printre altele Adriean Videanu.

Tot Adriean Videanu a anunţat apoi că în competiţia pentru şefia PDL Vâlcea s-au înscris trei candidaţi: Dorel Jurcan, Romulus Bulacu şi Valentin Iliescu. Primul care a vorbit de la microfon a fost Romulus Bulacu: „Vă spun cu convingere că este nevoie la partid de un lider hotărât care să fie capabil de o replică democratică, dar la fel de dură dată adversarului politic. Să nu se supere nimeni, dar vremea dezbaterilor, a discuţiilor, a trecut. A venit momentul demnităţii, iar eu mă simt capabil de o astfel de atitudine. Organizaţia noastră a fost un fel de sat fără câini. Mi se reproşează mie apropierea de PSD la Consiliul Judeţean. Însă vă întreb: eu sunt cel care a făcut această alianţă?"

La rândul său, Valentin Adrian Iliescu a declarat printre altele: „M-am dus mult în teritoriu şi mi-am dat seama că partidul este o forţă. Avem oameni, dar, din păcate, nu avem echipă. Nu regret că m-am înscris în organizaţia de la Vâlcea. Am luat o hotărâre foarte importantă: nu o să candidez şi aş vrea să luaţi ca un act de respect faţă de oamenii foarte buni pe care îi are partidul. Niciodată nu este ruşinos să faci un pas înapoi. Nu mai putem continua această nenorocită de colaborare cu PSD-ul la Vâlcea. Îi acord sprijinul şi voturile mele senatorului Dorel Jurcan!".

După acest moment, cei 600 de delegaţi au trecut la votarea propriu-zisă a preşedintelui PDL Vâlcea, un moment care a durat aproape o oră incluzând şi numărarea buletinelor de vot. De la tribună, s-a anunţat rezultatul oarecum previzibil după reacţia sălii: Dorel Jurcan a primit 379 de voturi din cele 587 de voturi valabil exprimate (65%), în timp ce Romulus Bulacu a strâns doar 208 voturi. Fericit, noul preşedinte al PDL Vâlcea a declarat: „Vă mulţumesc pentru votul acordat mie şi să aveţi încredere că împreună vom câştiga!"

Au urmat apoi alegerile pentru celelalte structuri de conducere ale PDL Vâlcea. Astfel, din cei cinci candidaţi la funcţia prim-vicepreşedinte - Romeo Rădulescu, Iuliana Moise, Romulus Bulacu, Dan Fiera şi Valentin Iliescu - au fost aleşi Romulus Bulacu şi Romeo Rădulescu. Pentru funcţia de secretar general au candidat trei persoane, însă cele mai multe voturi le-a întrunit deputatul Samoil Vîlcu, iar în funcţiile de secretari generali adjuncţi au fost aleşi Ştefan Prală şi Ion Boharu. Pentru funcţiile de vicepreşedinte la PDL Vâlcea au fost 36 de candidaturi, însă au fost alese doar 10 persoane: Dan Fiera, Gheorghe Gheorghe, Petre Grigore, Iuliana Moise, Ion Oprescu, Remus Petrescu, Veronel Rădulescu, Aurel Simion, Nicolae Pandia şi Eusebiu Veţeleanu, iar în funcţia de trezorier a fost ales Constantin Barbu. Ca secretari executivi au fost aleşi următorii: Rozin Ceauşescu, Gheorghe Melente, Iulian Obogeanu, Cătălin Şoarece, Gheorghe Vangu şi Gheorghe Vieru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe