Directorul AJOFM Vâlcea, Dumitru Cornoiu, are în vedere diminuarea ratei şomajului la 7%

miercuri, 29 decembrie 2010

• Pentru anul 2011,

Directorul AJOFM Vâlcea, Dumitru Cornoiu, are în vedere diminuarea ratei şomajului la 7%

Directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu, a prezentat săptămâna trecută un scurt bilanţ al activităţii derulate în 2010, dar şi perspectivele şi obiectivele stabilite pentru anul 2011. Concret, în 2010, la nivelul judeţului Vâlcea, rata şomajului a avut o creştere uşoară faţă de începutul anului în contextul crizei economice, însă a avut un trend descendent în ultimele patru luni. Astfel, la data de 30 noiembrie 2010, rata şomajului a fost de 8,6% (15.572 şomeri).

„La Programul de Ocupare a Forţei de Muncă au fost realizaţi indicatorii cantitativi şi calitativi prevăzuţi în Contractul de Management al instituţiei. Astfel, 36.885 de şomeri au fost cuprinşi în Măsuri active; 8.399 de şomeri au fost încadraţi în muncă; au fost 123 de locuri de muncă subvenţionate pentru şomeri de peste 45 de ani, unici întreţinători de familie, sau persoane cu handicap; au fost 109 locuri de muncă subvenţionate pentru încadrarea de absolvenţi; 91 de şomeri au fost stimulaţi pentru mobilitatea forţei de muncă; 661 de şomeri au primit venit de completare în urma încadrării în muncă din şomaj; 1.317 de şomeri au fost ocupaţi temporar în cadrul lucrărilor de interes comunitar. Cât priveşte formarea profesională, peste 55% din şomerii cuprinşi la cursuri au fost încadraţi în muncă. Totodată, în 2010 au mai avut următoarele realizări: 1.438 de şomeri au fost cuprinşi în programele de formare profesională derulate de AJOFM Vâlcea; 803 şomeri cursaţi angajaţi; 77 de cursuri deschise în anul 2010 pentru meserii ca electrician, constructor, operator calculator, lucrător în comerţ, mecanic auto, instalator, frizer, coafor, infirmieră, agent pază", a precizat directorul executiv al AJOFM Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu.

Tot directorul AJOFM Vâlcea a anunţat că în 2010 au fost organizate cinci burse de forţă de muncă şi 222 de şomeri au fost încadraţi direct. De asemenea, în 2010 a fost semnat contractul de finanţare pentru Proiectul „O şansă pentru fiecare - formare şi ocupare profesională", autoritatea contractantă fiind AJOFM Vâlcea. Cu acest prilej au fost încadraţi şapte experţi care vor realiza activitatea de informare şi consiliere profesională. Prin Programul Eures (medierea forţei de muncă în spaţiul Uniunii Europene), peste 200 de vâlceni au plecat legal la muncă.

„Cât priveşte perspectivele şi obiectivele pentru 2011, preconizăm o scădere a ratei şomajului până în jurul cifrei de 7%, iar la Programul de Ocupare a Forţei de Muncă avem în vedere stimularea încadrării în muncă a persoanelor fără loc de muncă. La Formare Profesională avem în vedere următoarele: corelarea programelor de formare profesională cu cerinţele şomerilor şi ale angajatorilor; deschiderea unor cursuri specifice domeniului agriculturii (lucrător în cultura plantelor, legumicultor); alte programe prevăzute - infirmieră, agent pază, inspector protecţia muncii, cosmetician, tehnician maseur, inspector resurse umane. Vreau de asemenea să introducem declaraţii unice pentru contribuţiile sociale (CAS, CASS, Şomaj) şi transmiterea acestora în sistem on-line numai la ANAF de unde toate instituţiile vor prelua datele de care sunt interesate. Mai am în vedere implementarea unui proiect de îmbunătăţire a capacităţii de ocupare: grup ţintă de 1000 de şomeri, 224 de şomeri cuprinşi în programe de formare profesională şi 50 de şomeri încadraţi în muncă", a menţionat în încheiere directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Vâlcea, Dumitru Nicu Cornoiu. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe