|duminică, august 14, 2022
  • Follow Us!

“Detectivul 

„Detectivul” Buican a primit explicaţia „fenomenelor bizare” din redacţiile de ziare

Preocupat probabil de siguranţa redacţiilor de ziare din judeţul Vâlcea, deputatul Cristian Buican, liderul PNL Vâlcea, a formulat luna trecută o interpelare pe care a adresat-o ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi în care se semnala…. un „fenomen bizar”. „Mă adresez dumneavoatră prin intermediul acestei interpelări deoarece doresc să vă aduc la cunoştinţă faptul că în judeţul Vâlcea, în decursul lunilor septembrie şi octombrie, două sedii de redacţii ale unor publicaţii locale au fost vizitate de către hoţi. Chiar dacă poate părea o coincidenţă, din dezvăluirile ziariştilor, din sediile celor două instituţii mass-media au fost furate aparaturile eletronice pe care lucrau ziariştii de investigaţii, precum şi fişetele în care aceştia îşi ţineau documentaţia.

Ţinând cont de faptul că presa este considerată a patra putere în stat, precum şi de faptul că într-un stat democratic presa ocupă un loc important în informarea cetăţenilor, îmi vine greu să cred că intrarea prin efracţie în sediile unor ziare de provincie este doar o coincidenţă. Doresc pe această cale să îmi comunicaţi poziţia ministerului pe care îl conduceţi asupra acestei «coincidenţe», precum şi măsurile pe care le veti lua pentru scăderea infracţionalităţii, care este, după cum probabil bine ştiţi, în creştere”, se menţionează în interpelarea deputatului liberal.

În răspunsul ministrului Traian Igaş sosit săptămâna trecută se precizează: „La data de 19.09.2010, administratorul unei societăţi comerciale ce editează o publicaţie locală în judeţul Vâlcea, a sesizat organele de poliţie cu privire la faptul că în perioada 17.09 – 19.09.2010, persoane necunoscute au pătruns prin efracţie în sediul redacţiei de unde au sustras un calculator şi un aparat foto. În cauză a fost întocmit un dosar penal, iar în urma probelor administrate şi a valorificării cu operativitate a rezultatelor unor investigaţii criminalistice, a fost identificat autorul faptei, împotriva căruia s-a început urmărirea penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii dc furt. Cercetările sunt continuaţe în vederea stabilirii tuturor împrejurărilor în care a fost comisă fapta, urmând ca la finalizarea acestora, dosarul să fie înaintat cu propuneri motivate procurorului competent pentru a dispune soluţia legală. Având în vedere că, în perioada septembrie – octombrie 2010, organele de poliţie de pe raza judeţului Vâlcea au primit o singură sesizare cu privire la săvârşirea unei infracţiuni de genul celor prezentate în interpelare, nu putem aprecia că există o «coincidenţă» privind locaţia unde a fost săvârşită fapta”. (N.T.)

Leave a Response