Deputatul Vlădoiu, avocatul cetăţenilor din Cernişoara

miercuri, 8 decembrie 2010

Deputatul Vlădoiu, avocatul cetăţenilor din Cernişoara

Deputatul Aurel Vlădoiu l-a interpelat recent pe ministrul Economiei şi Comerţului pentru ca locuitorii din Cernişoara, afectaţi de activitatea minieră din zonă, să fie despăgubiţi.

În interpelare se arată că: „Exploatarea Miniera Berbeşti - sectorul Copăceni, a coordonat microcarierea de carbune din satul Armasesti, comuna Cernişoara (judeţul Vâlcea), care a fost închisă în anul 2001. Această unitate a ocupat o suprafaţă de 20,23 hectare, teren care a aparţinut unui număr de 77 de proprietari. Deşi, în nenumărate rânduri, atât cetăţenii în cauză, cât şi autorităţile locale sau judeţene au intervenit la S.N.L.O. Târgu Jiu şi E.M. Berbeşti pentru a se lua o măsură normală şi corectă pentru despagubirea proprietarilor de terenuri, din anul 2008 până în prezent, proprietarii terenurilor afectate nu au fost despăgubiţi în niciun fel.

În plus, ca urmare a activităţii miniere desfăşurate până în anul 2001, o mare parte dintre suprafeţele respective sunt degradate şi instabile, deseori reactivându-se alunecări ale solului pe arii extinse. Din acest motiv, proprietăţile afectate nu pot fi folosite intrucat trebuie executate lucrări de ameliorare. Mai mult decât atât, în perioada în care microcariera funcţiona, din cauza transportului de cărbune, toate căile de acces din zonă, drumuri şi podeţe, au fost distruse. Totodată, în galeriile formate, s-au creat acumulări de apă ce se infiltrează spre baza versantului, punând în pericol mai multe gospodării."

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe