Agenţia Naţională de Integritate verifică averea ministrului Valentin Iliescu

miercuri, 1 decembrie 2010

Ca urmare a tranzacţiei dubioase Iliescu-Fota-Etalon

Agenţia Naţională de Integritate verifică averea ministrului Valentin Iliescu

Tiberiu Pîrnău

Ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Adrian Iliescu, minte cu neruşinare atunci când spune că este proprietarul Televiziunii Etalon din Râmnicu Vâlcea. Din investigaţiile „Ziarului de Vâlcea" a reieşit că Iliescu nu deţine nici măcar o acţiune la TV Etalon, aşa cum se laudă de două luni de zile.

Adrian Fota, acţionarul misterios de la TV Etalon

Iulian Margu, mai bine spus fiica acestuia Iulia Alexandra Margu de 22 de ani, cea care deţinea 3.921 părţi sociale, reprezentând 100% din capitalul social al SC Etalon SRL, i-a cedat 59,9 % din acţiuni unui anume Adrian Fota. Despre misteriosul domn Fota, acţionar proaspăt la TV Etalon din Râmnicu Vâlcea, şi interesul brusc al acestuia pentru judeţul nostru nu se pot face decât speculaţii. Este posibil ca Fota să fie doar interfaţa dintre ministrul Iliescu şi TV Etalon. Tranzacţia dintre fiica fostului patron de televiziune Iulian Margu şi Adrian Fota s-a făcut în luna octombrie a acestui an şi valoarea acesteia s-a ridicat la suma de aproximativ 100.000 euro. Fota nu poate să fie decât pionul - marioneta lui Valentin Iliescu. Ministrul din Guvernul Boc nu putea să justifice legal banii derulaţi în această afacere şi ar fi intrat în atenţia Agenţiei Naţionale de Integritate.

Aşadar, bănuim că banii daţi de Fota lui Margu sunt de fapt ai lui Iliescu, proveniţi din „afaceri" care nu au trecut prin filtrul Ministerului de Finanţe. Adică bani pentru care nu au fost plătite impozite către statul român. Această argumentaţie ne este întărită şi de o declaraţie a lui Valentin Iliescu: „Vreau ca această televiziune să fie una a cetăţeanului, să prezinte o imagine corectă a evenimentelor care se petrec în Vâlcea şi pe plan naţional. Nu are rost să facem televiziuni aservite unui partid sau altuia. Vor fi făcute publice şi unele greşeli ale colegilor mei de partid sau chiar ale mele. Nu are rost să ascundem gunoiul sub preş!" - aceste fraze nu puteau să vină decât de la „proprietarul" real al Televiziunii Etalon. Aşteptăm cu interes explicaţii pe această temă de la ministrul pentru Relaţia cu Parlamentul.

TV Etalon - măciucă mediatică

Este foarte clar că Iliescu a transformat în ultimele două luni TV Etalon într-o „sperietoare" pentru adversarii, contestatarii din interiorul PDL Vâlcea. Iliescu doreşte să se impună cu forţa acestei „măciuci" mediatice la conducerea Organizaţiei Judeţene a PDL Vâlcea. Este limpede ca lumina zilei că membrii PDL care nu-i cântă în strună lui Iliescu sunt luaţi în vizor în emisiunile politice de la TV Etalon şi „executaţi" în direct la ore de maximă audienţă. Ceilalţi sunt lăudaţi, ridicaţi în slăvile eterului vâlcean. Şi un copil de grădiniţă ar recunoaşte această strategie barbară a ministrului paraşutat la Vâlcea după ce a plecat cu un şut în partea dorsală din Organizaţia PDL Giurgiu. Dar de ce-şi doreşte Valentin Iliescu şefia PDL Vâlcea?

Chiar domnia sa a recunoscut într-un interviu recent: „Judeţul Vâlcea nu a fost suficient explorat din punct de vedere economic!". Cu alte cuvinte ministrul Iliescu doreşte să exploreze economic judeţul Vâlcea, adică, pe înţelesul tuturor, să obţină avantaje economice în interes personal. Pe Iliescu nu-l interesează decât propriul buzunar, aşa cum ne-au declarat şi foştii săi colegi de la Giurgiu, dar şi cei de la Bistriţa Năsăud. Iliescu îşi doreşte să fie numărul unu în PDL pentru a-şi impune proprii oameni în funcţiile cheie ale judeţului Vâlcea, care „să cotizeze" după aceea la el. Acesta este adevărul! Valentin Adrian Iliescu este un demagog, un ipochimen cu discurs mieros, un parvenit de tip nou, un fel de „escroc sentimental" care le suceşte minţile pedeliştilor vâlceni naivi.
Bani ascunşi la... ciorap

Tehnic vorbind, Valentin Iliescu nu prea avea cum să achiziţioneze o televiziune, fie ea şi locală. Potrivit declaraţiei sale de avere, ministrul nu are ca venituri decât indemnizaţia sa de ministru, salariul soţiei de consilier la AVAS, respectiv chiria pe un apartament din Bucureşti. Iar în conturile bancare decât un depozit de 11.258 de euro, respectiv unul de 4.985 de lei. Cam puţin pentru achiziţionarea unei televiziuni... Dacă a achiziţionat-o, chiar şi prin intermediul lui Adrian Fota, înseamnă că Iliescu avea ascunşi la ciorap nişte bani, pe care nu i-a declarat la fisc iar Agenţia Naţională de Integritate ar trebuie să se autosesizeze.

Conform declaraţiei de avere, Valentin Iliescu mai deţine împreună cu familia un teren intravilan în suprafaţă de 290 mp, în Bucureşti, un apartament şi o casă de locuit, două autoturisme (Volkswagen Passat, fabricat in 2004 şi un Peugeot 307 din 2005). Valentin Iliescu deţine bijuterii în valoare de 5000 de euro. Soţia sa, Lidia, este expert in Departamentul de monitorizare contracte post-privatizare din cadrul AVAS. Iliescu împreună cu soţia sa au încasat din salarii în anul 2009 suma de 140.00 RON. Valentin Iliescu este acţionar la SC EXPLO TERASIT SRL (se ocupă cu extracţia pietrei calcaroase, gipsului şi cretei) şi MLV TEAM MEDIA SRL (obiect de activitate: comerţ cu ridicata al altor bunuri de consum nealimentare), care nu şi-a depus bilantul la Ministerul Finantelor Publice.

Iliescu mai este implicat mai mult sau mai puţin direct şi în alte activităţi de media. Potrivit Registrului Comerţului, fiica lui, Mădălina, a înfiinţat în anul 2006, pe când avea numai 21 de ani, un SRL cu denumirea Orange Team. Era vremea în care tatăl ei (fost membru PUNR între 1991 şi 1999 şi apoi fost membru PSD între 1999 şi 2003) venea la putere cu noul său partid - PDL - ca secretar de stat şi ulterior ministru. Orange Team SRL este firma care editează mai multe publicaţii pe online - Bucureşti News, Giurgiu News, Ilfov News, Călăraşi News, Orange TV şi Orange News. Pe pagina de internet a Guvernului, la secţiunea CV, ministrul Iliescu se declară director al publicaţiei „Bucureşti News", care, între altele, publică adesea comunicatele instituţiei guvernamentale pe care o conduce.

  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe