Sparle si soparle

duminică, 28 noiembrie 2010

Sparle si soparle

• Camera de Comerţ şi Industrie Vâlcea a acordat societăţii OLTCHIM SA un certificat de forţă majoră, asupra căruia planează suspiciuni de ilegalitate. Certificatul a fost emis în urmă cu câţiva ani pentru o anumită instalaţie, dar Oltchim se foloseşte şi acum în relaţiile contractuale de acest certificat de forţă majoră dubios. Aşteptăm explicaţii de la autorităţile competente! În special de la domnul preşedinte Cismaru, că „Măria Sa“ Constantin Roibu se va ascunde din nou în spatele... „secretului profesional“, de parcă SC Oltchim SA ar fi feuda proprie a...unora.

• Câteva precizări şi lămuriri la articolul „Condamnări grele la Poliţie” apărut în numărul trecut al ziarului nostru: în material nu se face nici un fel de referire la faptul că Aurelia Lăcraru, fosta secretară din cadrul IPJ Vâlcea, ar fi în momentul de faţă în închisoare, ci doar că a primit o condamnare de 3 ani cu executare (Sentinţa Penală nr. 1917/14 mai 2010 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie în Dosarul nr. 3282/90/2008). 

De la momentul începerii procesului de corupţie instrumentat de procurorii DNA (octombrie 2008) şi până la momentul pronunţării sentinţei (mai 2010), Aurelia Lăcraru s-a aflat în stare de arest preventiv şi chiar după aceea câteva luni. Având în vedere că din pedeapsa primită se scade perioada petrecută în arest preventiv, iar, între timp, Aurelia Lăcraru a avut în detenţie un comportament corespunzător, este foarte posibil ca fosta secretară a IPJ Vâlcea să fie în momentul de faţă liberă!

• Fostul berar şef al Vâlcii, Nicu Spiridon, a fost numit în funcţia de director al Serviciului Judeţean Public de Pază în urmă doar cu câteva luni, iar acum vine şi îşi acordă tot felul de prime şi sporuri. Cu toate că stă doar în birou, joacă Solitaire pe calculator şi ascute creioane, Nicu Spiridon a găsit de cuviinţă să-şi acorde un spor de „condiţii vătămătoare” de peste 2,1 milioane lei vechi lunar, care astfel se adaugă la salariul său de bază de 30 milioane lei vechi.

• „Curentat“ de un ziar central, managerul Roibu de la Oltchim a „percutat“ corespunzător. Ziarul Curentul dă dovadă de inconsecvenţă în tratarea „unitară” a articolelor sale, semn că cineva de la Oltchim le-a aruncat peste gard un ciolan de ros. În urmă cu o săptămână, publicaţia respectivă a aruncat bomba cu ştirea despre contractele de publicitate dintre Dan Voiculescu şi Oltchim, pentru ca două zile mai târziu ziarul să-şi schimbe poziţia cu 180 de grade şi să treacă la un atac furibund al duşmanilor lui Constantin Roibu de la PCC. Băieţii de la Curentul şi-au însuşit aşa cum trebuie lecţia de la maestrul...Pamfil Şeicaru.

• Rămânem tot la Oltchim şi trebuie să spunem că fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Iulian Comănescu, şi fiul său Horaţiu, sunt se pare cei care au „mijlocit” întrevederile de afaceri dintre directorul Constantin Roibu şi cunoscutul Leo de la Strehaia. Nu spunem mai mult...

• Viceprimarul Constantinescu a călcat din nou pe bec. Cu un tupeu ieşit din comun, el semnează documente ale instituţiei prin care fosta firmă a tatălui său primeşte sute de milioane de lei, bani publici de la Primăria Râmnicu Vâlcea. Constantinescu Senior a ieşit „de formă“ din firma Romtotal, el vânzându-şi, chipurile, acţiunile unui anume domn Ioan Popescu, născut în anul 1957 în localitatea Mihăeşti şi domiciliat în Râmnicu Vâlcea, strada Luceafărului. În acest timp, primarul Romeo Rădulescu asistă pasiv la găinăriile marca – Constantinescu.

• Medicul legist Badea va fi suspendat din activitate, conform unei hotărâri judecătoreşti emise de Judecătoria Râmnicu Vâlcea. Amănunte în numărul viitor.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe