|sâmbătă, noiembrie 27, 2021
  • Follow Us!

Sparle si soparle 

Sparle si soparle

 

• Se spune în popor că nu iese fum fără foc, iar atunci când un cititor al ediţiei electronice a ziarului nostru scrie despre „ceva” sau „cineva”, autorităţile statului trebuie să-şi pună mari semne de întrebare. Redăm textul transmis de de un vâlcean pe site-ul publicaţiei noastre: „Procurorul Teodor Trancă l-a scăpat pe Roibu atunci cu dosarul ţiganilor de la Strehaia, de asta l-a pus în funcţia de şef de Parchet. Dar, iată că s-a aflat că a vorbit Dobrişan din puşcărie şi va vorbi despre cine a furat şi a fraudat Primăria Râmnicului şi Oltchim şi tot ce au făcut ilegal”. Gura păcătosului, adevăr grăieşte, am zice noi!

 

• Suspectă rămâne „generozitatea” Primăriei Râmnicului de a da, cu titlu gratuit sau prin concesiune, tot felul de terenuri şi spaţii ale municipalităţii unor firme. Ultima astfel de ispravă s-a întâmplat joi, la şedinţa consiliului local, când primarul Romeo Rădulescu a decis să acorde un teren gratuit pe strada Aranghel, societăţii CEZ Distribuţie, cu toate că acel teren se afla pe domeniul public al municipiului. Ne punem întrebarea firească: de ce nu putea Primăria Râmnicului să dea în concesiune sau să vândă terenul respectiv, având în vedere că beneficiarul prestează activităţi comerciale şi încasează bani grei de la consumatorii de energie?

 

• Noi surprize apar atunci când citeşti declaraţiile de avere actualizate date de milionarii în euro din Top 300 cei mai bogaţi români…. Astfel, de pe declaraţia senatorului Dan Voiculescu – Felix, aflăm că trustul Intact şi Antena 3 au făcut „afaceri” cu Oltchim-ul lui Constantin Roibu de peste 100.000 de euro în cursul acestui an. Astfel, în condiţiile în care combinatul chimic a avut anul trecut pierderi de peste 50 milioane euro, Constantin Roibu a aruncat prin diverse „firme intermediare” aproape 100.000 de euro pentru a fi ferit de eventualele atacuri de pe Antena 3 ale lui Mircea Badea şi Victor Ciutacu. Altfel spus, cu cei 100.000 de euro, Roibu ar fi putut plăti salariile a 200 de salariaţi de la Oltchim timp de o lună, sau mai putea achita o parte din datoriile astronomice de la bănci.

 

• Senatorului Dorel Jurcan îi plac escapadele. De orice fel. Chiar şi cele amoroase. Nu ne băgăm, e treaba lui, dar când cheltuie bani publici pentru a-şi „satisface“ dorinţele atunci este o problemă. „Pofte“ sprituale şi trupeşti. În urmă cu câţiva ani, Dorel şi-a petrecut o vacanţă de neuitat în Spania. Alături de MPA. O anagramă…  


Leave a Response