Revoluţia demnităţii a început la Vâlcea

miercuri, 17 noiembrie 2010

„Demnitatea românilor a fost recâştigată la Vâlcea”

 

Revoluţia demnităţii a început la Vâlcea, domnilor colegi! Cred că niciodată nu m-am simţit mai împlinit ca în momentul în care pe toate agenţiile de presă apăruse ştirea în care se spunea că nişte cetăţeni simpli, funcţionari ai statului, slujbaşi cu 500 de lei salariu, au învins actualul guvern.

Ce nu am reuşit noi politic, ce nu au reuşit cei de la putere să convingă, iată că nişte vâlceni din Colegiul meu electoral, nişte lovişteni, locul unde s-a născut Ţara Românească, au pus punctul pe i.

Da, domnilor guvernaţi, şase oameni care primesc mai puţin de 600 de lei pe lună salariu v-au învăţat legislaţie europeană şi faptul că trebuie să fii foarte atent, procedural, când vrei să te atingi de drepturile oamenilor.

Acesta este doar începutul. Niciodată să nu se pună la îndoială înţelepciunea omului de la munte. El nu vorbeşte mult, el ştie însă care îi sunt responsabilităţile!

Voineasa este locul de pe hartă din care românul a început să îşi recâştige demnitatea. Poate că vor rămâne în istorie cei şase vâlceni care au învins un guvern, un preşedinte şi o coaliţie anti-populară.

Şase vâlceni de pe urma cărora s-a trezit marele stat român să facă economii. Cât a economisit statul român de pe urma acestor vâlceni? Vă spun eu: nici 20 de milioane de lei vechi! E trist să jupoi un om pentru aceşti bani. 

Dar mai mult decât orice, cei şase oameni au demonstrat un simplu fapt: că nu există două Românii, ci una singură, iar teritoriul pe care trăieşte guvernul Boc este undeva pe Alpha Centauri. Sunt printre alte galaxii, o dată ce juristul Boc nu cunoaşte legislaţie europeană.

Poetul spune că „veşnicia s-a născut la sat”, eu vin să-l parafrazez, demnitatea a renăscut la sat. Într-o comună vâlceană, într-o regiune aproape rurală a judeţului Vâlcea, unde PNL a câştigat totul. Acolo, în Colegiul Nord pe care îl reprezint în Parlament, sunt români care trăiesc în comunităţi montane iar cabinetul Boc nu trebuie să uite niciodată că puterea comunistă nu i-a putut înfrânge. Acolo în Munţii Vâlcii, în anii 50, românii au luat calea pribegiei şi arma în mână pentru a lupta cu un sistem. Au murit, dar colhozul nu a ajuns niciodată acolo.

Aceşti şase vâlceni sunt urmaşii luptătorilor cu „sistemul ticăloşit” de atunci, învingătorii „sistemului ticăloşit” de astăzi, că tot îi place preşedintelui Băsescu sintagma.

Îi respect pe cei şase vâlceni – şi le citesc numele în Parlamentul României, nume pe care ar trebui să le afişăm în antiteză cu „tabelul ruşinii”. Aceştia sunt: Marieta Stănescu - referent, Jena Iliescu - consilier, Claudia Piţigoi -bibliotecar, Valeria Miron -referent, Florin Sădeanu şi Toma Şerb - muncitori calificaţi. 

Totodată, felicitări magistraţilor vâlceni pentru acest act de curaj şi profesionalism. Am înţeles că şi la Călăraşi Tribunalul a dat o decizie favorabilă profesorilor. Lucrurile se mişcă. Este extraordinar să vezi cum românii îi înving pe guvernanţi cu armele lor.

E mult, domnule prim-ministru, să le daţi înapoi acestor oamenii cei 25% furaţi din venitul lor? Nu am nimic cu restrucurarea clientelei politice. Daţi-vă afară din administraţie nepoţii şi nepoatele, care nu sunt în stare să facă mai nimic, dar nu atentaţi la salariul şi aşa de mizerie al oamenilor care-şi fac treaba. Este ca şi cum ai atenta la viaţa lor.

Cei şase vâlceni şi-au recâştigat dreptul de a trăi într-o ţară unde guvernul ignoră nevoile oamenilor cu un cinism demn de, aşa cum am spus, extratereştrii de pe Alpha Centauri! 

 

 

 

Emilian FRÂNCU,

Senator PNL de Vâlcea

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe