“JurcaniiÔÇ£ au câştigat o bătălie, dar nu neapărat şi războiul

duminică, 21 noiembrie 2010

„Jurcanii“ au câştigat o bătălie, dar nu neapărat şi războiul

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Sâmbătă dimineaţa, şedinţa BPJ al PDL Vâlcea a adus vânt în pânze echipei lui Dorel Jurcan (foto) şi oarecare dezamăgire urmată de îndârjire în tabăra lui Romulus Bulacu. Reamintim că şi unul şi celălalt candidează în alegerile pentru funcţia de preşedinte al organizaţiei judeţene care vor avea loc peste trei săptămâni.

Stările de spirit diferite din cele două grupări au fost create de rezultatele la alegerile preşedinţilor colegiilor electorale, unde candidaţii susţinuţi de Dorel Jurcan au obţinut victorii . De remarcat că Jurcan a susţinut şi candidatura lui Valentin Iliescu, acesta primind în gestiune colegiul Drăgăşani. Susţinut de Dorel Jurcan a fost şi Ştefan Prală, care a devenit preşedinte al colegiului Horezu cu scorul de 22-17.

Câteva comentarii apar de la sine.

Mai întâi, aceea că Dorel Jurcan a parafat, practic, rolul oficial al aventurierului Iliescu în organizaţia vâlceană. A făcut-o pe de o parte fiindcă BPN a acceptat candidatura acestuia pentru funcţia de preşedinte şi s-a gândit să nu rişte să deranjeze pe cineva sus-pus, iar pe de altă parte pentru ca, într-un eventual tur doi, în 11 decembrie, cei câţiva susţinători ai lui Iliescu să îi dea voturile lui Dorel Jurcan.

Câştigător moral în această competiţie a ieşit şi Ştefan Prală. Venit în urmă cu un an şi ceva de la PSD, Prală a fost contestat de echipa Bulacu pe motiv că ar fi impopular în PDL. Votul de ieri pare a demonstra contrariul şi Prală poate spune că a primit "botezul focului" la portocalii.

Ieşită destul de rău din această încrengătură de opţiuni, echipa prim-vicepreşedintelui Bulacu încearcă să vadă partea plină a paharului, cât a mai rămas. El şi adepţii acestuia spun că e mai bine că au primit acum un avertisment şi că dacă au pierdut o bătălie nu înseamnă că au pierdut şi războiul, ba dimpotrivă, situaţia are darul de a-i mobiliza.

Dat fiind că de partea lui Romulus Bulacu se află, neoficial, desigur, şi prefectul Bebe Ungureanu, a cărui forţă de persuasiune în rândul primarilor nu poate fi ignorată, credem că "jurcanii" nu trebuie să se bucure prematur şi să considere alegerile ca şi câştigate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe