Expoziţiei cu obiecte realizate de bătrânii din azile

duminică, 21 noiembrie 2010

Expoziţiei cu obiecte realizate de bătrânii din azile

 

Joi, 18 noiembrie, la Casa de Cultură din Horezu s-a deschis expoziţia „Expo Artizanatul”, în cadrul căreia sunt prezentate obiecte executate de persoanele vârstnice şi persoanele cu handicap în atelierele de art-terapie din

Centrul de vârstnici şi Centrul de îngrijire şi Asistenţă Bistriţa, Centrul de Recuperare şi Reabilitare Neuropsihică Băbeni şi Centrul de Îngrijire şi Asistenţă Zătreni. Organizatori sunt Primăria oraşului Horezu şi Direcţia Generală de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Vâlcea, în parteneriat cu Fundaţia Pater Pio, Fundaţia Don Egidio şi S.C. Horezu Prim SRL. 

 

Acţiunea se înscrie în programul activităţilor proiectului „Şi noi suntem utili”, proiect care-şi propune ca, prin art-terapie, persoanele vârstnice şi cu dizabilităţi să poată fi integrate în comunitate. Expoziţia, pe lângă alte obiecte de artizanat, va cuprinde şi obiecte de ceramică de Horezu pictate de bătrânii şi persoanele cu dizabilităţi din centrele amintite mai sus. După prezentare, obiectele vor fi expuse la Centrul Expoziţional al Meşterilor Populari şi Patrimoniului Intangibil din cadrul Căminului cultural Romanii de jos, de unde vor putea fi şi cumpărate, fondurile rezultate din vânzarea acestor obiecte urmând să fie folosite pentru a-i duce în excursii pe bătrâni. Expoziţia de la Casa de Cultură Horezu se va deschide la ora 16.30.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe