Cristi Buican s-a privit în oglindă

miercuri, 17 noiembrie 2010

Cristi Buican s-a privit în oglindă

Tiberiu Pîrnău

Cristian Buican este un politician mediocru. Un parvenit care s-a răsturnat cu pluta, made în Perişani, pe meleagurile Râmnicului. Limitat din punct de vedere al orizontului cultural şi politic, dar abil în manevre oculte, în sforării ieftine. Un actor care-şi joacă lipsit de talent rolul pe scena politică vâlceană. Profesor de duzină, fără a excela în domeniul învăţământului, politician traseist, cu fundul în mai multe bărci politice de-a lungul anilor. Un oportunist sadea şi un demagog fără pereche. 

Un zâmbet tâmp, tatuat parcă pe o faţă palidă, de individ fără conştiinţă şi fără resentimente. Şi-a construit cariera politică călcând pe cadavre, prin jocuri mizerabile de culise, ridicat fiind de o gaşcă de ipochimeni, care-i seamănă întrutotul. Este un fel de pater-familias-liberalis-rudimentaris-grobianis. Uitaţi-vă de cine s-a înconjurat şi vă veţi înfiora. S-ar răsuci în pământ Brătienii dacă i-ar vedea pe Buican şi oamenii săi în fruntea Organizaţiei Judeţene a PNL Vâlcea. Nu-mi este duşman, dar nici prieten Cristi Buican, dar nu am cum să nu-mi exprim dreptul la liberă exprimare, mai ales când astfel de personaje goale de conţinut, veritabile forme fără fond, incapabile să rostească discursuri coerente şi să promoveze legi în folosul cetăţenilor, ajung să ne conducă destinele în Parlamentul României. Cred că-i fac un bine, spunându-i cu sinceritate ce cred despre el.

 Cum ar putea să mă reprezinte pe mine, locuitor al judeţului Vâlcea, un ins ca Buican, care-şi urmăreşte doar satisfacerea propriilor interese mărunte, meschine. Politice sau de ordin material. Din postura sa de parlamentar Cristi Buican le plânge de milă primarilor liberali şi-i înjură pe pedelişti de câte-n lună şi-n stele. Nu am văzut, însă, nici o iniţiativă legislativă concretă prin care deputatul liberal ar da semne că este interesat cu-adevărat de soarta primarilor din judeţul Vâlcea, indiferent de culoare politică. Afişează cu o dezinvoltură ieşită din comun o demagogie crasă, care se pliază perfect pe caracterul său. Nu-mi doresc să-i creionez eu portretul lui Cristi Buican, ci doar să-i evidenţiez tuşele negative. Este un om ca oricare altul, supus greşelilor. Indiscutabil are şi părţi bune, calităţi nedescoperite încă. Despre politică vorbim...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe