Ce a făcut guvernatorul Mugur Isărescu cu primul său salariu

miercuri, 24 noiembrie 2010

Ce a făcut guvernatorul Mugur Isărescu cu primul său salariu

Aproape 1.300 lei pe care i-a primit acum circa 40 de ani. Acesta a fost primul salariu al actualului guvernator al Băncii Naţionale a României (BNR), Mugur Isărescu, spune el într-un interviu acordat ziarului Timpul.

Ce a făcut cu banii? I-a dat aproape în întregime tatălui său ca să-şi completeze suma necesară pentru cumpărarea unei case. „Dom'ne, dacă eu mă mut la bloc, mor!", spunea tatăl şefului BNR, în 1971, când familia sa a fost scoasă din casa în care stătea, unde s-a făcut un atelier şcolar, iar toată familia ar fi urmat să se mute la bloc.

Cum a ajuns Isărescu în afacerile cu vinuri

Pasiunea pentru vie şi vinuri a fost moştenită de guvernatorul BNR de la bunicii mamei. Însă „noi ne-am apucat serios să facem viticultură, pentru noi, pentru familie, după ce au început necazurile, prin anii '70-'80, când nu mai găseai nici vin, iar tata s-a pensionat", îşi aminteşte Mugur Isărescu. El spune că „după 1971, ne-am apucat de producţie proprie de vin, iar în anii '80, când nu mai găseai nimic, decât vin de masă, făceam vinuri chiar reuşite".
 

În prezent, Isărescu şi-a permis să le mărească salariile angajaţilor săi de la staţia de vinificare, deşi cu o sumă nu foarte mare. El crede că multe dintre companii îşi pot permite să majoreze salariile angajaţilor, chiar şi în această perioadă de criză.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe