|marți, noiembrie 29, 2022
  • Follow Us!

Subprefectul Ioan Filip, incompatibilitate flagrantă timp de 17 luni 

Subprefectul Ioan Filip, incompatibilitate flagrantă timp de 17 luni

Un alt scandal stă să izbucnească la nivelul Prefecturii Vâlcea, după ce s-a descoperit că subprefectul Ioan Filip a încălcat prevederile art. 85 alin. (1) lit. h din Legea 161/2003 privind unele măsuri pentru asigurarea transparenţei în exercitarea demnităţilor publice, a funcţiilor publice şi în mediul de afaceri, prevenirea şi sancţionarea corupţie, în sensul că funcţia de subprefect este incompatibilă cu funcţia de membru al consiliilor de administraţie ale regiilor autonome. Ori tocmai aceste „buba”: de peste trei ani, Ioan Filip deţinea funcţia de membru în CA de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea, post incompatibil cu funcţia de subprefect.

Prin Hotărârea nr. 352/25.03.2009, Ioan Filip a fost numit de premierul Emil Boc în funcţia publică de subprefect al judeţului Vâlcea. Numai că subprefectul Ioan Filip avea la dispoziţie 30 de zile să renunţe la calitatea de membru al CA de la Regia de Drumuri (funcţie incompatibilă cu noul statut), lucru care nu s-a întâmplat decât în cursul lunii septembrie 2010, adică după aproape 17 luni de la numirea în funcţia de subprefect. O încălcare flagrantă a legii şi care nu a fost sesizată de prefectul Petre Ungureanu sau de autorităţile judecătoreşti….

Prin Hotărârea nr. 71 din 30 aprilie 2007, Consiliul Judeţean Vâlcea a votat următoarea componenţă nominală a Consiliului de Administraţie al Regiei Autonome Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea: Nicolae Vălimăreanu – preşedinte, Valerian Popescu, Valeriu Amza, Ioan Filip şi Emilia Motrescu – membri. Componenţa acestui consiliu de administraţie a rămas neschimbată până în data de 30 septembrie 2010….

Nici după cele 17 luni de incompatibilitate flagrantă, subprefectul Ioan Filip nu a avut „decenţa” măcar să-şi dea demisia din funcţia de membru al CA de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea şi a aşteptat să fie înlăturat de către Consiliul Judeţean Vâlcea. Acest lucru s-a întâmplat abia în data de 30 septembrie 2010, când consilierii judeţeni au aprobat, cu unanimitate de voturi, HCJ 111 privind încetarea calităţii de membru în Consiliul de Administraţie de la Regia Autonomă Judeţeană de Drumuri şi Poduri Vâlcea şi numirea lui Cristian Dîrlescu în acest post. (P.C.)

Leave a Response