Iliescu este doar un clovn

duminică, 10 octombrie 2010

Iliescu este doar un clovn

Gheorghe Smeoreanu (www.criterii.ro)

Dacă croitorul lui Videanu ar ajunge să bea o bere cu nişte croitori din Rm. Vâlcea, în mod sigur ar sfârşi prin a le da lecţii despre cum se ţin în mână acul şi mosorul.Dacă menajera Elenei Udrea s-ar întâlni cu nişte gospodine din Rm. Vâlcea, le-ar explica acestora, ritos, cum se foloseşte ergonomic fierul de călcat. Aşa şi cu Valentin Iliescu, şeful Departamentului relaţiei cu Parlamentul.

Fiind un fel de băiat în casă al Guvernului, cum era Spiridon la Jupân Dumitrache, dl Iliescu ar putea ţine lecţii de bună purtare cu şefii de cabinet ai parlamentarilor sau cu cel al prefectului de Vâlcea. Numai că dl Iliescu are mai puţină decenţă decât au, sunt convins, croitorul lui Boc sau menajera lui Udrea, el se consideră şef al parlamentarilor PDL de Vâlcea, şef al prefectului de Vâlcea şi şef al tuturor primarilor din Vâlcea. Chestiunea a devenit un pic jenantă şi aproape că mă obligă politeţea să nu spun mai multe.

Totuşi, câteva observaţii aş face, dacă nu îi e cu supărare dlui... ministru. Mai întâi, pe aceea că domnia sa, deşi nu îl depăşeşte ca importanţă în schema puterii pe şoferul lui Emil Boc, se erijează în port-drapelul Guvernului pe meleagurile vâlcene. Cizmare, nu te ridica deasupra sandalei!

Apoi, ar fi de spus că deşi Valentin Iliescu a fost primit amical în anumite cercuri, la scurt timp a început să îşi dea aere de mare om politic, pentru ca, în cele din urmă, să frizeze paranoia, publicând în propriul ziar articole bombastice despre ilustra sa personalitate. E totuşi bizar să ai o gazetă şi să scrii în ea, permanent, că tu eşti cel mai frumos şi cel mai deştept.Oare de când nu a mai trecut dl ministru pe la cabinetul medical al Guvernului, nu cumva are fişa necompletată la zi?

În fine, Iliescu are darul, de la o vreme, de a juca o comedie pentru care şi Moliere ar fi invidios. Face vizite în teritoriu de parcă ar fi cu adevărat ministru (ministru îi spunem noi, din politeţe, ce nu s-a-nţeles?) se poartă de parcă ar fi burghezul gentilom, se bagă singur în seamă spunând că a descălecat să salveze PDL-ul la Vâlcea. E ridicol şi propun ca Teatrul Anton Pann să îi deschidă ştat de plată. Chiriţa guvernamentală ar face săli pline dacă ar evolua pe scena de scândură. Pe scena politică, Iliescu e doar un clovn.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe