Sedii noi pentru posturile de Poliţie de la Ghioroiu şi Diculeşti

duminică, 26 septembrie 2010

Sedii noi pentru posturile de Poliţie de la Ghioroiu şi Diculeşti

În ultimii ani, şefii posturilor de poliţie din comunele Ghioroiu şi Diculeşti au muncit în condiţii greu de imaginat. Cu sediile în foste magazii, posturile de poliţie erau împânzite de capcane pentru şobolani, se lucra la instalaţii improvizate de curent, iar poliţiştii erau nevoiţi să spele şi podelele. Postul de Poliţie Ghioroiu a funcţionat până acum într-o fostă magazie, curentul era improvizat, iar şoarecii mişunau la greu. La începutul acestei săptămâni, comisarul şef adjunct IPJ Vâlcea, Ilie Voica, alături de şeful compartimentului Ordine Publică, Dumitru Văduva, s-au deplasat în comună, iar în urma discuţiilor purtate cu edilul localităţii a fost oferit poliţiştilor un spaţiu într-o şcoală din zonă.

Potrivit declaraţiei purtătorului de cuvânt al Poliţiei Vâlcea, Emilian Muşulete, în urma comasării şcolilor din Ghioroiu, o clădire a rămas vacantă, fapt pentru care postul de poliţie a fost mutat. La fel se întâmplă şi în comuna Diculeşti, unde postul de poliţie funcţiona într-un dispensar sanitar-veterinar. Acesta a fost concesionat medicului, iar primarul localităţii le-a oferit poliţiştilor un spaţiu într-o grădiniţă, utilat şi dotat cu toate cele necesare bunei desfăşurări a activităţii. Rămâne de rezolvat situaţia posturilor de poliţie din Valea Mare şi Lăcusteni. Postul de Poliţie din Valea Mare se află într-o clădire bună, dar care mai necesită unele lucrări de reparaţii.

În cazul celui din Lăcusteni se caută soluţii, deoarece sediul postului de poliţie se află pe un izlaz, într-o fostă baie comunală. „În localitatea Lăcusteni, tot cu sprijinul autorităţilor locale, s-a reuşit identificarea unui spaţiu adecvat desfăşurării activităţii Postului de Poliţie, în apropierea Primăriei, astfel că în scurt timp poliţiştii urmează să se mute în noua locaţie. În ceea ce priveşte Postul de Poliţie Valea Mare, acesta necesită lucrări de reabilitare. Prin avizul Comisiei Tehnico-Economice din cadrul M.A.I., pentru lucrări urgente de reamenajare a spaţiilor aferente postului a fost aprobată suma de 210.450 lei, pentru lucrări urgente de reamenajare a spaţiilor aferente postului, urmând ca, la primirea finanţării să fie efectuate lucrările de reabilitare. În prezent s-a realizat o analiză obiectivă privitoare la situaţia tuturor posturilor de poliţie comunale, stabilindu-se necesarul de fonduri pentru efectuarea reparaţiilor curente, situaţie comunicată Direcţiei Logistică, din cadrul I.G.P.R”, a mai precizat Emilian Muşulete.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe