Şapte primării din Vâlcea, atenţionate în privinţa pericolului virusului West Nile

miercuri, 1 septembrie 2010

• Direcţia de Sănătate Publică i-a prezentat un raport prefectului judeţului

Şapte primării din Vâlcea, atenţionate în privinţa pericolului virusului West Nile

Prefectul Petre Ungureanu a fost informat de către conducerea Direcţiei de Sănătate Publică, referitor la apariţia unor cazuri de infecţie cu virusul West Nile pe teritoriul României, că nu au fost semnalate astfel de situaţii la nivelul judeţului Vâlcea.

Ţinând cont de faptul că acest virus este transmis prin intermediul înţepăturilor de ţânţari şi provoacă meningo-encefalite ce afectează toate categoriile de vârstă ale populaţiei, rata mortalităţii fiind de 17-18%, cetăţenii sunt rugaţi să ia măsurile de auto-protecţie necesare: să poarte haine care să acopere cât mai mult din suprafaţa corpului, să protejeze geamurile locuinţei cu plasă contra insectelor, să folosească substanţe farmaceutice special recomandate pentru protecţia pielii împotriva înţepăturilor de tânţari iar la cel mai mic semn de boală să se adreseze medicului.

Întrucât zonele ce favorizează înmulţirea tânţarilor sunt cele cu lacuri şi bălţi, teritoriile riverane râurilor populate cu păsări sălbatice, parcurile şi spaţiile verzi precum şi blocurile cu subsoluri inundate, autorităţile locale trebuie să ia măsurile necesare stopării acestui fenomen.

Astfel, primăriile localităţilor Brezoi, Călimăneşti, Bujoreni, Dăeşti, Rm. Vâlcea, Băbeni şi Drăgăşani au fost atenţionate să procedeze de urgenţă la acţiuni de dezinsecţie cu firme specializate. Conform recomandărilor Direcţiei de Sănătate Publică, cele mai eficiente acţiuni de acest tip nu se efectuează cu avionul ci de la sol, cu pompe manuale sau mecanice.Stropirea se face de jos în sus pentru ca doar populaţia de tânţari să fie afectată iar în privinţa substanţelor folosite se recomandă alegerea acestora cu avizul DSP.

Prefectul judeţului atrage atenţia că asociaţiilor de proprietari le revine sarcina de a asana şi de a igieniza subsolurile blocurilor, protejând în acest fel cetăţenii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe