Proteste extreme ale poliţiştilor vâlceni

duminică, 19 septembrie 2010

Proteste extreme ale poliţiştilor vâlceni

Anda Vlad

Începând cu data de 20 septembrie, poliţiştii vâlceni protestează împotriva salariilor micşorate, dar şi a condiţiilor foarte grele în care lucrează. Astfel, poliţiştii nu se vor mai deplasa decât la infracţiunile grave, nu vor mai lucra peste program, nu vor mai soluţiona dosare şi nu vor mai primi sesizări decât on-line. De asemenea, poliţiştii care patrulează pe stradă, pentru asigurarea ordinii publice, dar şi cei care lucrează la Poliţia Rutieră nu vor mai interveni decât pentru aplanarea conflictelor grave sau constarea la faţa locului a unor accidente grave, în rest făcând doar act de prezenţă în stradă. În această perioadă, ei nu vor aplica sancţiuni decât pentru faptele grave, ci numai avertismente.

„Vom limita activităţile pe care le desfăşurăm zilnic, iar pe 24 septembrie va fi organizat un miting la Bucureşti, la care vor participa şi membri de sindicat de la Vâlcea. În perioada septembrie – octombrie, membri de sindicat se vor deplasa la sediul Parlamentului European de la Bruxelles, unde vom sprijiniţi şi de sindicatele poliţiştilor din celelalte state europene. Susţinem plata integrală a muncii prestate de poliţişti şi nu reducerea salariilor, cu revenirea salariilor la nivelul lunii iunie 2010. Poliţiştii nu vor lucra cu publicul, cu excepţia acelor sesizări pentru care nu se acceptă amânare, iar cetăţenii vor transmite sesizările prin poşta electronică.

La poliţia rutieră poliţiştii nu vor patrula, nu vor aplica sancţiuni contravenţionale, cu excepţia avertismentelor şi nu vor dirija traficul rutier. Dacă poliţiştii nu primesc echipament de protecţie nu se vor deplasa în teren. În situaţia cercetării unui accident cu victime spre sfârşitul programului, poliţiştii vor ieşi din serviciu după efectuarea cercetării la faţa locului. La poliţiile orăşeneşti, patrulele de ordine publică vor interveni doar la apelurile de urgenţă, se vor da doar avertismente. Posturile comunale vor funcţiona doar până vineri, sâmbătă şi duminica fiind închise.

Poliţiştii nu vor pune în aplicare mandatele de aducere de la instanţele de judecată şi vor refuza participarea la evenimente. Nu se va mai patrula în zonele CFR şi se vor amâna acţiunile de cooperare SNCFR. Criminaliştii vor amâna cazurile care nu prezintă gravitate deosebită. Se vor amâna audierile în reclamaţii sau dosare, toate persoanele fiind reprogramate. În tipul liber, poliţiştii vor refuza să participe la acţiuni organizate de instituţii şi vor refuza să facă parte din colectivele de control sau să furnizeze date şi documente pentru aceste activităţi.

Vor refuza să conducă autovehiculele dacă nu corespund normelor tehnice, în lipsa asigurării sau verif obligatorii. De asemenea, vor refuza plecarea în misiuni dacă nu sunt achitate în avans sumele necesare acestora, nu vor răspunde la apelurile de serviciu, nu vor mai contribui material la suportul logistic necesar desfăşurării activităţii şi vor informa publicul despre acest lucru. În afara orelor de program se vor prezenta numai la calamităţi, catastrofe sau la dispoziţia scrisă emisă de şeful structurii care îi cheamă. 21.000 de poliţişti au fost de acord cu aceste proteste, Acţiunile acestea nu sunt îndreptate împotriva statului sau a cetăţenilor”, spun reprezentanţii poliţiştilor vâlceni. La Vâlcea sunt în jur de 800 de membri de sindicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe