Primarul Rădulescu lasă Râmnicul fără echipă de fotbal

miercuri, 15 septembrie 2010

Există acest pericol:

Primarul Rădulescu lasă Râmnicul fără echipă de fotbal

• CSM Râmnicu Vâlcea, pusă pe butuci de incompetenţa primarului şi a acoliţilor acestuia

Primarul municipiului Râmnicu Vâlcea, Romeo Rădulescu, a pus la cale o afacere prin care echipa de suflet a oraşului – CSM Râmnicu Vâlcea – va ajunge în scurt timp să joace în altă localitate. Stadionul din Zăvoi va rămâne pustiu, iar iubitorii de fotbal din municipiu vor fi văduviţi de vizionarea unor partide de fotbal.

Rădulescu va pune capac unei echipe cu tradiţie în fotbalul românesc, fostă câştigătoare a Cupei României. În doar câteva luni de mandat, primarul actual a reuşit „performanţa“ de a pune pe butuci echipa de fotbal – fanion a judeţului Vâlcea. După ce fostul edil Mircia Gutău a construit o structură fotbalistică puternică, competitivă, Rădulescu a contribuit prin incompetenţa sa crasă la falimentarea CSM Râmnicu Vâlcea.

Acum se doreşte vânzarea a ceea ce a mai rămas din echipă unui „investitor strategic“ din Bucureşti, un anume domn Cătălin Rufu, care este acţionar minoritar la FC Snagov. În discuţii este implicat şi fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, precum şi preşedintele clubului, controversatul personaj Florin Verigeanu. Secretomania este maximă în jurul acestei afaceri.

Nu ştie nimeni care este valoarea tranzacţiei, cât primeşte Primăria Râmnicului pe acţiunile sale. Edilul Romeo Rădulescu a hotărât ca negocierile să se poarte direct între el şi Rufu. Lipsa transparenţei lasă loc liber speculaţiilor. Ne întrebăm, însă, şi noi ce interes ar avea Cătălin Rufu să investească bani în echipa de la Râmnicu Vâlcea, iar aceasta să joace în continuare pe stadionul din Zăvoi? „Ziarul de Vâlcea“ este cu ochii pe această afacere...

(Tiberiu Pîrnău) Fostul arbitru Constantin, prietenul investitorului „strategic“

Fostul preşedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor, Gheorghe Constantin, a declarat, joia tercută, că îşi doreşte să revină în fotbal şi că a discutat cu acţionarul minoritar de la FC Snagov, Cătălin Rufu, pentru implicarea la echipa de Liga II CSM Râmnicu Vâlcea.

"Am avut discuţii cu domnul Rufu, nu pot nega acest lucru. Nu pot nega nici faptul că îmi doresc să revin în fotbal, fotbalul e viaţa mea şi nu pot sta prea mult în afara acestui fenomen. Nu mă voi arunca cu capul în faţă, însă. Eu aştept să se rezolve problemele organizatorice la CS Municipal. Nu mă voi implica nici în stabilirea conducerii tehnice şi administrative. Din punctul meu de vedere, pot colabora cu oricine, şi cu cei care sunt în acest moment la club, şi cu alţii.

După ce se rezolvă aceste probleme trebuie stabilit un obiectiv clar pentru viitor. Fie ne vom propune să creştem fotbalişti, fie doar să rezistăm în Liga a II-a, fie să promovăm în sezoanele viitoare. În funcţie de obiectiv, putem face o strategie. Eu am mare încredere în Cătălin Rufu, este o persoană de caracter, cu intenţii foarte bune. Să vedem ce putem realiza", a spus Gheorghe Constantin.

Fostul conducător al arbitrajului românesc a spus că dacă se va hotărî să revină în fotbal nu o va face decât din iarnă: "În orice caz, dacă va fi să merg la CSM Râmnicu Vâlcea, primele decizii le voi lua în iarnă. Aşa ar fi simplu să zic gata, vin, mă ocup de tot şi fac treabă. Totul trebuie luat treptat şi cu o strategie bine pusă la punct. Mă repet, îmi doresc să revin, mai ales pentru fotbalul vâlcean pe care, spun eu, l-am ajutat de-a lungul timpului".

Actualul director general al clubului CSM Râmnicu Vâlcea, Florin Verigeanu, a precizat că nimic nu este sigur în negocierile dintre Cătălin Rufu şi gruparea vâlceană. "Sunt discuţii avansate cu domnul Cătălin Rufu, probabil chiar în aceste zile vom transfera câţiva fotbalişti pe care îi putem folosi şi în etapa viitoare de la Sibiu. Nimic nu este sigur, însă, în ceea ce priveşte colaborarea dintre omul de afaceri şi CSM. Vor mai avea loc discuţii între dânsul şi primarul Râmnicului, care acum este plecat din localitate", a spus Verigeanu.

Fostul şef al Comisiei Centrale a Arbitrilor Gheorghe Constantin este judecat în dosarul corupţiei din arbitraj. Potrivit acuzaţiilor de la dosar, în perioada 2006 - aprilie 2009, inculpaţii Penescu Gheorghe Cornel, Făcăleaţă Liviu Ilie, Mincă Cristian, Pieca Gheorghiţă şi Gheorghe Constantin au iniţiat şi constituit un grup infracţional organizat, care a acţionat în mod coordonat în scopul comiterii mai multor infracţiuni grave de corupţie prin care să obţină beneficii financiare sau materiale. (Mediafax)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe