PCC nu a putut prezenta un program de relansare a Oltchim şi o ofertă de privatizare

duminică, 5 septembrie 2010

• Directorul general Constantin Roibu ne-a prezentat câteva date din culisele unei întâlniri de la Ministerul Economiei:

PCC nu a putut prezenta un program de relansare a Oltchim şi o ofertă de privatizare

Zilele trecute, directorul general al societăţii Oltchim SA Râmnicu Vâlcea, Constantin Roibu, a ţinut să ne prezinte un caz petrecut la mijlocul lunii iuilie 2010 şi care vine să ne confirme din nou despre intenţiile „ucigaşe” ale companiei Petro Carbo Chem SE în privinţa combinatului chimic vâlcean.

La iniţiativa fostului ministru Adriean Videanu, la sediul Ministerului Economiei ar fi trebuit să aibă loc o întâlnire între conducerea SC Oltchim SA şi reprezentanţii PCC SE, acţionarul care deţine 12,5% din capitalul social al combinatului chimic vâlcean. „Conducerea Ministerului Economiei a depus toate eforturile pentru a exista o comunicare între SC Oltchim SA şi oamenii de la PCC. Fostul ministru Videanu le-a propus de două ori celor de la PCC să vină şi să negocieze cu conducerea SC Oltchim SA punctele divergente care există, dar şi să se elaboreze împreună o strategie de relansare a activităţii şi un program de dezvoltare a SC Oltchim SA. Wojciech Zaremba şi alţi reprezentanţi de la PCC au zis OK şi au acceptat propunerea Ministerului Economiei.

Întâlnirea a avut loc în prezenţa secretarului de stat Constantin Stafie şi a şefului Oficiului Participaţiilor Statului şi Privatizării în Industrie (un organism din cadrul Ministerului Economiei – n.r.), cei care ne-au cerut să punem pe hârtie toate soluţiile pe care le avem pentru relansarea activităţii de la SC Oltchim SA. Însă, după numai 30 de minute, cei de la PCC au părăsit sediul Ministerului Economiei supăraţi probabil că nu reuşiseră să smulgă promisiunea oficialilor din minister că vor realiza privatizarea SC Oltchim SA exclusiv cu PCC.

După părerea mea, principala greşeală a celor de la PCC a fost că l-au ameninţat pe fostul ministru Videanu după ce acesta a declarat public că nu va realiza privatizarea SC Oltchim SA atâta timp cât societatea merge pe pierderi. Chiar şi în aceste condiţii, Adriean Videanu a dat dovadă de bun simţ în relaţia cu Wojciech Zaremba şi le-a propus celor de la PCC să vină cu o ofertă financiară concretă şi solidă pentru preluarea pachetului majoritar de acţiuni de la SC Oltchim SA. Însă, acest lucru nu s-a mai întâmplat, iar cei de la PCC nu au mai avut nici un fel de convorbiri cu oficialii Ministerului Economiei”, ne-a declarat Constantin Roibu, directorul general al SC Oltchim SA. (P.C.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe