Minerii de la Alunu şi Berbeşti vor plecaÔǪacasă

miercuri, 8 septembrie 2010

Pentru că aşa se încăpăţânează Ion Cîlea şi Dumitru Persu,

Minerii de la Alunu şi Berbeşti vor pleca…acasă

Tiberiu Pîrnău

Conducătorii vremelnici ai Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea şi Dumitru Persu, continuă să trăiască într-o lume paralelă. Aceste două personaje învechite şi îmbătrânite moral şi fizic confundă capitalismul cu comunismul.

Directorul general al CET Govora, Mihai Bălan, a explicat recent în cadrul unei conferinţe de presă că în perioada următoare se vor face demersuri concrete de preluare a Minei Alunu, existând deja susţinerea de principiu la nivel guvernamental. Mişcarea gândită de directorul Bălan ar eficientiza activitatea CET Govora, societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean Vâlcea. S-ar crea astfel premisele economice de menţinere sau chiar scădere a actualelor preţuri la gigacalorie şi la aburul tehnologic livrat societăţilor de pe Platforma Chimică Râmnicu Vâlcea: OLTCHIM şi USG.

Bolşevicul Persu aruncă fumigene

Dorind să câştige voturile celor 600 de minieri de la Mina Berbeşti Vest, şefii CJ Ion Cîlea şi Dumitru Persu încearcă să forţeze nota şi să impună CET-ului şi preluarea celeilalte societăţi miniere (Berbeşti Vest). Cele două personaje de tristă amintire pun astfel CET Govora în situaţia de a mări preţul la gigacalorie (apă caldă şi căldură) furnizată populaţiei municipiului Râmnicu Vâlcea.

În stilul caracteristic, Dumitru Persu, maestru al dezinformării de tip bolşevic aruncă pe piaţă următoarea informaţie: „ Minerii au transmis conducerii CJ Vâlcea că, la nivel înalt, s-ar fi luat decizia închiderii carierelor de la Berbeşti Vest şi Panga pentru ca, ulterior, acestea să fie vândute unui important om de afaceri din judeţul nostru. Ei au anticipat că, timp de câteva luni, se va menţine o stare de incertitudine în zonă, după care se va pune în scenă actul 2 din planul cu pricina, iar cei peste 600 de mineri trimişi deja acasă vor fi aduşi în situaţia de a accepta să continue să muncească, pentru noii lor patroni, pe salarii derizorii.“ O informaţie fără nici un fel de suport real.

Mina Berbeşti Vest – pierdere de milioane de euro


Adevărul este că preluarea la pachet a celor două mine este total ineficientă din punct de vedere economic pentru CET Govora. În acest sens au fost realizate studii tehnice şi economice, din care a reieşit clar faptul că doar preluarea Minei Alunu (care lucrează pe profit) este benefică pentru CET Govora. Mina Berbeşti ar fi un bolovan legat de picioarele unităţii economice vâlcene, mai ales că aceasta este pe pierdere  - milioane de euro – de ani de zile.

În eventualitatea în care s-ar prelua ambele societăţi miniere Alunu şi Berbeşti, CET Govora ar fi nevoită să mărească preţul la gigacaloria furnizată populaţiei. Aşadar, pentru 600 de mineri, care şi-ar păstra locurile de muncă, ar avea de suferit o populaţie de peste 100.000 de locuitori. Gândirea „social-comunistă“ a domnilor de la Consiliul Judeţean, Ion Cîlea şi Dumitru Persu, pune în pericol funcţionarea CET Govora la parametri normali şi anulează şansele acesteia de a face faţă cu brio perioadei extraordinar de dificilă pe care o traversează întreaga societate românească. Pe surse am aflat că dacă domnii Cîlea şi Persu se încăpăţânează să-şi susţină ideile comuniste, nu va mai fi preluată nici o societate minieră, iar cei mai mulţi dintre minerii vâlceni vor pleca acasă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe