Ion Cîlea îşi bate joc de vâlcenii care-şi plătesc la timp datoriile pentru consumul de apă

miercuri, 8 septembrie 2010

Comunicat de presă

Păsuindu-i continuu pe rău-platnici, preşedintele Consiliului Judeţean

Ion Cîlea îşi bate joc de vâlcenii care-şi plătesc la timp datoriile pentru consumul de apă

Conducerea SC ACVARIM SA îi reaminteşte domnului preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea că şi domnia sa trebuie să respecte prevederile legale, fie că sunt cuprinse în acte normative sau în documente asumate juridic de două societăţi comerciale.

Atunci când a anunţat păsuirea la plată timp de încă trei luni, de către SC CET GOVORA SA (societate aflată în subordinea Consiliului Judeţean) a asociaţiilor de proprietari rău-platnice, domnul Ion Cîlea ar fi trebuit să aibă cunoştinţă că încă din aprilie 2008, între societatea din subordinea sa şi SC ACVARIM SA a fost semnat un protocol de colaborare. La punctul 8 din protocolul încheiat între SC ACVARIM SA cu numărul de înregistrare 5006/07.04.2008 şi SC CET GOVORA SA cu numărul de înregistrare 11813/04.04.2008, debranşarea de la reţelele de apă rece şi apă caldă se face în acelaşi timp de către ambele societăţi.

Măcar pentru acest motiv, domnul Ion Cîlea ar fi trebuit să mediteze mai mult înainte de a împiedica SC CET GOVORA SA să se alăture SC ACVARIM SA în acţiunea de debranşare a clienţilor rău-platnici, aşa cum ar fi fost normal. În vederea recuperării debitelor, SC ACVARIM SA a întreprins toate demersurile prevăzute în contractul de furnizare şi în Regulamentul de organizare şi funcţionare a serviciului public de alimentare cu apă şi de canalizare din municipiul Râmnicu Vâlcea.
În tot acest timp, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea a preferat să câştige simpatia clienţilor care nu-şi plătesc de ani de zile facturile de apă caldă şi apă rece, în loc să apere interesele societăţilor aflate în subordinea sa.

Pe de-o parte, este vorba despre SC CET GOVORA SA – societate care nu-şi poate recupera debitele de la clienţii rău-platnici, protejaţi de domnul Cîlea, pe de altă parte, despre SC APAVIL SA – firmă a cărei activitate depinde de cea a SC ACVARIM SA. Mai exact, dacă SC ACVARIM SA nu încasează banii de la clienţi, nici SC APAVIL SA nu încasează banii pentru apa livrată SC ACVARIM SA.

În plus, considerăm că atitudinea domnului preşedinte al Consiliului Judeţean este de natură a crea falsa impresie, în rândul cetăţenilor, că atâta timp cât sunt scutiţi de la plata apei calde, ar trebui să li se aplice acelaşi tratament de către toţi furnizorii de utilităţi: gaz, energie electrică, apă rece etc.

Nu în ultimul rând, eterna păsuire a rău-platnicilor este profund nedreaptă în raport cu clienţii de bună credinţă. Ce să mai înţeleagă clientul care-şi plăteşte regulat facturile de utilităţi, atunci când vecinul său, care „uită” de ani buni să-şi plătească apa caldă şi rece, este iertat la nesfârşit de furnizori?

În speranţa că domnul preşedinte al Consiliului Judeţean Vâlcea va înţelege să depăşească acest tip de abordare a relaţiei furnizor de utilităţi – cetăţean, facem apel către domnia sa dar şi către conducerea SC CET GOVORA SA pentru găsirea unei soluţii care să conducă la respectarea protocolului încheiat între această societate şi SC ACVARIM SA, în spiritul bunei colaborări de până acum.

• Biroul de presă al SC ACVARIM SA Râmnicu Vâlcea
NR – Titlul aparţine redacţiei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe