|joi, decembrie 2, 2021
  • Follow Us!

Incendiu simulat la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Râmnicu Vâlcea 

Incendiu simulat la Spitalul de Obstetrică – Ginecologie Râmnicu Vâlcea

În data de 22.09.2010, la ora 11.00, a izbucnit un incendiu la Secţia nou născuţi şi prematuri din cauza utilizării unor instalaţii electrice improvizate.

După alertare, personalul de pe locul de muncă a anunţat incendiul la dispeceratul ISU, a intervenit  pentru salvarea, evacuarea persoanelor şi stingerea incendiului cu stingătoarele şi hidranţii interiori din dotare.

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „General Magheru” al Judeţului Vâlcea a continuat acţiunile de salvare, evacuare şi  stingere utilizând: două autospeciale pentru stins incendii, două  autospeciale de primă intervenţie şi comandă, o ambulanţă SMURD şi o autoscară mecanică.

Forţele participante au salvat 5 bebeluşi, un adult şi au evacuat 10 persoane din zonele afectate.

S-a intervenit atât pentru stingerea incendiului de la etajul VI cât şi pentru limitarea propagării incendiului la etajul VII utilizându-se atât căile de acces ale spitalului cât şi autoscara mecanică.

Exerciţiul a urmărit perfecţionarea intervenţiei forţelor participante (alarmarea, anunţarea, salvarea şi /sau evacuarea persoanelor şi bunurilor, acordarea  primului ajutor, limitarea urmărilor accidentului, stingerea…) în cazul producerii unui incendiu.

La exerciţiu au participat personal cu atribuţii în domeniul apărării împotriva incendiului şi cadre tehnice de la unităţi de sănătate publică din judeţ pentru a putea aduce un aport mai mare, pe linia apărării împotriva incendiilor, unde îşi desfăşoară activitatea.

Leave a Response