|joi, decembrie 9, 2021
  • Follow Us!

Dobrişan şi Ciogescu, arestaţi în baza unor indicii ale procurorilor 

Dobrişan şi Ciogescu, arestaţi în baza unor indicii ale procurorilor

Reţinut miercuri de DNA, fostul director al CEC Vâlcea, Dorin Dobrişan a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, alături de omul de afaceri Ovidiu Ciogescu. Potrivit Serviciului Teritorial Piteşti al Direcţiei Naţionale Anticorupţie Dorin Dobrişan, director al sucursalei Râmnicu Vâlcea a CEC Banck SA în perioada iunie 2005 – iunie 2009, în prezent director al Administraţiei Bazinale de Apă Olt, este acuzat de luare de mită în formă continuată, abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată şi continuată şi uz de fals, iar Ovidiu Eugen Ciogescu, administrator al SC Electrovâlcea SRL Râmnicu Vâlcea,este acuzat de dare de mită şi complicitate la abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, ambele în formă continuată.

Conform datelor strânse de procurorii anticorupţie, în perioada februarie 2006 – noiembrie 2008, în baza unor înţelegeri frauduloase, Dobrişan, în calitate de director al sucursalei Râmnicu Vâlcea a CEC Bank SA, a semnat o serie de contracte de lucrări şi de prestări servicii atribuite în condiţii nelegale societăţii SC Electrovâlcea SRL Râmnicu Vâlcea, administrată de Ovidiu Eugen Ciogescu, suma totală decontată ridicându-se la peste un milion de lei. De asemenea, în perioada 27 decembrie 2005 – 24 decembrie 2008, SC Electrovâlcea SRL a beneficiat din partea unităţii bancare menţionate de o linie de credit acordată iniţial în cuantum de 1.000.000 lei şi suplimentată ulterior la suma de 5.500.000 de lei, cu prelungirea perioadei de rambursare.

Suplimentarea succesivă a liniei de credit s-a făcut cu încălcarea, de către Dorin Dobrişan, a normelor bancare interne, consideră procurorii DNA. În schimbul „serviciilor” făcute în calitatea sa de director al Sucursalei CEC Bank Râmnicu Vâlcea şi respectiv de preşedinte al Comitetului de credite, Dobrişan a primit, cu titlu de mită, de la Ciogescu, patru autoturisme de lux achiziţionate în sistem leasing, cu o valoare estimată la 202.000 euro, apreciază anchetatorii din cadrul Direcţiei Naţionale anticorupţie, Serviciul Teritorial Piteşti.

Recursul avocaţilor

Apărătorii lui Dorin Dobrişan sunt avocaţii Veronel Rădulescu şi Emil Paraschiv (fost procuror). Avocatul Rădulescu ne-a declarat că luni, 6 septembrie 2010, se va judeca recursul la măsura arestării preventive: „Considerăm că măsura arestării este exagerată, având în vedere faptul că suntem la stadiul discuţiilor pe indicii ale procurorilor şi nu pe probe concludente. Toate faptele la care se referă procurorii erau acte absolut normale de serviciu. Dorin Dobrişan a respectat prevederile legale din domeniul bancar.

Nu s-a intrat încă în profunzimea dosarului. Ceea ce vă pot spune este faptul că Dorin Dobrişan a explicat în faţa procurorilor şi a judecătorilor că acele credite nu erau de competenţa directorului CEC Vâlcea, ci a Centralei CEC – Bucureşti. Noi credem că măsura arestării preventive este exagerată deoarece atât Dorin Dobrişan, cât şi Ovidiu Ciogescu, nu prezintă un pericol concret pentru ordinea publică“   (N.T.)

Leave a Response