Comisioanele de la bănci, “denunţate” la Protecţia Consumatorului

duminică, 26 septembrie 2010

Comisioanele de la bănci, „denunţate” la Protecţia Consumatorului

La Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Vâlcea s-au înmulţit în ultima săptămână reclamaţiile împotriva unor măsuri adoptate de unităţile bancare. Aproximativ 100 de reclamaţii împotriva unităţilor bancare au fost înregistrate până acum la Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Vâlcea de la începutul lunii septembrie, cele mai multe dintre ele privind comisionul de risc, transformat în comision de administrare.

Alte tipuri de reclamaţii întâlnite sunt cu privire la modificarea ratei de dobândă sau clienţii mai acuză faptul că n-au primit notificări cu privire la actele adiţionale. Un alt aspect este şi faptul că băncile nu oferă răspuns în termen de 30 de zile la o notificare a clientului. Documentaţiile întocmite de inspectorii CJPC Vâlcea sunt folosite de clienţi în procesele pe care aceştia le au cu băncile respective.


Potrivit OUG 50/2010, băncile ar fi trebuit să renunţe la anumite clauze dubioase, menţionate în contractele de credit, însă unele dintre acestea au profitat din plin pentru a abuza de clienţii lor, operând modificări în defavoarea acestora şi adăugând comisioane fantomă. În acest moment, toate reclamaţiile primite la sediul OJPC sunt în curs de cercetare, fiecare nemulţumire analizându-se individual, ca urmare a contractelor semnate individual de consumatori, dar şi a clauzelor diferite.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe