CET Govora nu este insolvabilă, ba dimpotrivă, are capacitatea de a-şi onora datoriile

miercuri, 1 septembrie 2010

• Potrivit preşedintelui Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea,

CET Govora nu este insolvabilă, ba dimpotrivă, are capacitatea de a-şi onora datoriile

În actualele condiţii de criză economică fără precedent, CET Govora se confruntă, ca toate celelalte unităţi, cu o situaţie financiară dură şi apăsătoare. Este suficient să precizez în acest sens că producătorul de energie termică şi electrică de pe Platforma Industrială Rm.Vâlcea a acumulat o datorie în valoare de 74 milioane lei faţă de SNLO Tg. Jiu, motiv pentru care furnizorul de cărbune a avertizat că va crea presiuni asupra debitorului prin sistarea livrărilor.

„CET Govora nu ar fi deloc insolvabilă, ba dimpotrivă, are capacitatea de a-şi onora datoriile, dacă la rândul său va reuşi să încaseze restanţele în sumă de aproape 100 milioane lei de la clienţi, respectiv de la consumatorii de energie. Printre principalii datornici se numără şi 10 asociaţii de proprietari din Rm. Vâlcea care, de foarte multe luni, nu au mai plătit contravaloarea căldurii şi apei calde furnizate.

Prinsă în menghina datoriilor şi încasărilor, conducerea CET Govora a luat decizia de a pune în aplicare de la 1 septembrie a.c. hotărârile judecătoreşti, eşalonările de plată expirate şi somaţiile anterioare nerespectate, în sensul de a sista furnizarea apei calde către restanţieri. Privite strict sub aspectul prevederilor art.6, alin.10, pct.a stipulat în Contractul de furnizare a energiei termice, ar putea să fie motivate măsurile coercitive stabilite de SC CET Govora SA.

Însă, ţinând seama de situaţia gravă de sărăcire a marii majorităţi a locuitorilor municipiului Rm.Vâlcea, de condiţiile grele în care se zbat, am considerat că este mai mult decât omeneşte să nu le amplificăm suferinţele. În consecinţă, ca preşedinte al Consiliului Judeţean care este unic acţionar, am insistat cu argumente omeneşti la conducerea operativă a CET Govora de a mai acorda încă o păsuire de 3 luni celor 10 asociaţii de proprietari din care fac parte cetăţeni cu numeroase necazuri, aflaţi la limita suportabilităţii datoriilor şi, implict, a supravieţuirii.

În următoarele zile, mi-am propus să am o întâlnire cu preşedinţii asociaţiilor de proprietari, prilej cu care sper să găsim împreună o soluţie de plată eşalonată a datoriilor fără a mai ţine pe oameni sub presiune. Şi aşa au ei atâtea probleme!”, a precizat Ion Cîlea, preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe