Micii olimpici fizicieni, fără sponsori în acest an

miercuri, 25 august 2010

Micii olimpici fizicieni, fără sponsori în acest an

În acest an, pregătirea micilor olimpici fizicieni care vor reprezenta ţara noastră la competiţiile internaţionale se face cu buget de criză la Grupul Şcolar Economic Administrativ şi de Servicii de la Călimăneşti, deoarece nu s-au găsit prea mulţi sponsori pentru această ediţie. Se pregăteşte astfel Lotul Lărgit şi are loc selecţia Loturilor Restrânse pentru participarea României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică, Ediţia a IV-a, şi pentru participarea la Olimpiada Internaţională de Astronomie, Ediţia a XV-a.

În perioada 23 august – 3 septembrie 2010 are loc pregătirea Lotului Restrâns pentru participarea României la Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică. Lotul lărgit este format din 25 de elevi, din toată ţara, selectaţi la Olimpiada Naţională de Astrologie şi Astrofizică, care a avut loc în luna aprilie la Suceava. Profesorul dr. Mihail Sandu, cel care se ocupă de organizarea pregătirii spune că speră ca şi în acest an să se înregistreze rezultate foarte bune. În urma rezultatelor la probele de la Călimăneşti se vor constitui două loturi olimpice care vor reprezenta România la olimpiadele internaţionale de astronomie şi astrofizică.

Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică va avea loc în China, la Beijing, în perioada 10-21 septembrie, iar pregătirea se încheie pe 21 august. În perioada 23 august – 1 septembrie, elevii incluşi în lotul olimpic restrâns pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie şi Astrofizică vor efectua pregătirea finală înaintea plecării la Beijing. Elevii incluşi în lotul olimpic restrâns pentru Olimpiada Internaţională de Astronomie, ediţia a XV-a, vor realiza ultimul stagiu de pregătire în perioada 16-24 octombrie, înaintea deplasării în Ucraina şi Crimeea.

În acest an, elevii au primit de la Ministerul Educaţiei doar 25 de lei pe zi pentru cazare şi masă, iar sponsori nu au fost găsiţi. În aceste condiţii, copiii au fost nevoiţi să apeleze la ajutorul directorilor de şcoli din Călimăneşti. Li s-a oferit cazare la un internat din Călimăneşti, iar pregătirea are loc la Şcoala „Şerban Cantacuzino”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe