|duminică, decembrie 5, 2021
  • Follow Us!

Instituţiile publice din Vâlcea, golite de Guvern 

Instituţiile publice din Vâlcea, golite de Guvern

Autorităţile locale sunt din ce în ce mai îngrijorate de numărul  mare de „victime” pe care OUG nr. 63/2010 îl va face în judeţul Vâlcea, peste doar câteva zile expirând termenul pentru scoaterea efectivă în şomaj a „excesului” de personal din sistemul public.

Birouri goale în instituţii

De pe data de 16 august, toate primăriile, instituţiile culturale, serviciile publice sau ministerele vor trebui să aibă o organigramă mai subţire. „Dacă punem la socoteală şi cadrele medicale şi didactice, numărul funcţionarilor publici şi al celorlalţi angajaţi bugetari din judeţul nostru va trebui să se reducă de la 5.233 la 3.904 persoane. Altfel spus, pe criterii bizare, ştiute numai de guvernanţi, 1.329 de salariaţi din structura celor 89 de primării vâlcene vor trebui să îngroaşe rândurile oamenilor rămaşi fără un loc de muncă”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea.

«Oamenii sunt aruncaţi în stradă»

Acesta a subliniat că OUG nr. 63/30.06.2010 nu prevede nici un fel de criterii comune de clasificare a persoanelor disponibilizate, nici măcar negocierea de plăţi compensatorii sau vreo măsură concretă de recalificare sau reconversie profesională.  „Oamenii sunt pur şi simplu aruncaţi în stradă, fără milă şi regrete. Stabilirea schematică a numărului de funcţionari publici din primării, doar în raport cu numărul de locuitori e stupidă şi superficială. Nicăieri în ţară nu s-a ţinut seama că, pe lângă localnici, există şi un mare număr de cetăţeni din afara comunităţii care pretind, pe drept, diferite servicii locale, aşa cum se întâmplă permanent în oraşele-staţiuni balneare de pe Valea Oltului”, a conchis şeful CJ Vâlcea.

Leave a Response