Angajaţii de la Protecţia Copilului se reorientează

miercuri, 21 iulie 2010

Angajaţii de la Protecţia Copilului se reorientează

Rămaşi cu salarii de subzistenţă, mulţi dintre angajaţii Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Drepturilor Copilului Vâlcea au ajuns la concluzia că le este mult mai bine dacă rămân acasă decât dacă vin la serviciu. După ce salariile li s-au micşorat cu 25%, mulţi dintre angajaţii instituţiei vor să se reorienteze. Instituţia este nevoită să se încadreze într-un buget asemănător anului 2004, iar numărul de salariaţi este şi aşa destul de mic pentru a acoperi toate centrele din judeţ. Angajaţii anumitor servicii au fost reorganizaţi recent, fiind transferaţi la serviciile care duceau lipsă de personal, dat fiind că angajările sunt blocate.

Zilele trecute, directorul DGASPC Vâlcea, Nicolae Badea s-a consultat şi cu sindicaliştii şi reprezentanţii Consiliului Judeţean Vâlcea, ajungându-se la concluzia că angajaţii nu trebuie să plece, deoarece instituţia presupune muncă cu oameni cu sănătate precară, dar sunt mulţi dintre angajaţi, mai ales cei care fac naveta, ale căror cheltuieli cu serviciul depăşesc suma pe care o încasează la sfârşitul lunii. „Acum doi ani s-au mai făcut reduceri de salarii, anul trecut la fel, iar anul acesta încă 25%. Au mai plecat angajaţi şi mă aştept să mai plece.

Dacă se va întâmpla acest lucru riscăm să nu mai îndeplinim standardele de calitate, chiar le îndeplinim pe cele de cost impuse de Guvern”, a precizat directorul Badea. Puţinii angajaţi trebuie să aibă grijă de aproximativ 2000 de copii cu handicap, copii în plasament, dar şi adulţi cu probleme. Conducerea DGASPC va fi obligată, în viitorul foarte apropiat, să mărească numărul de paturi, fapt care implică operarea unor angajări de personal şi nu diminuarea lui. Sărăcia va umple din nou căminele de orfani şi de bătrâni, unde listele de aşteptare sunt foarte lungi, dar bugetul alocat pentru hrană şi servicii a fost redus la nivelul anului 2004.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe