Un ministru, criticat de “pigmeiÔÇ£ politici

miercuri, 2 iunie 2010

Valentin Iliescu rămâne pe poziţii

Un ministru, criticat de „pigmei“ politici

• Este un caz unic în istoria politicii vâlcene: unui ministru i se refuză transferul într-o organizaţie locală de partid.

Tiberiu Pîrnău

Prezenţa ministrului pentru Relaţia cu Parlamentul, Valentin Iliescu, la Râmnicu Vâlcea continuă să agite spiritele în Organizaţia Judeţeană a PDL. Iliescu este privit ca un competitor redutabil în cursa pentru preşedinţia PDL Vâlcea. Poate că datorită acestui fapt, la ultima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean a PDL, colegii de la Vâlcea ai ministrului s-au abţinut să-l primească în rândurile organizaţiei vâlcene. Pe voci piţigăiate, dar stridente, politicieni de mâna a doua l-au pus la zid pe un membru al Guvernului României.

Este un caz unic în istoria politicii: unui ministru i se refuză transferul într-o organizaţie locală de partid. Uluitor! Cu siguranţă, în cele din urmă, la PDL Vâlcea raţiunea va învinge ura şi Valentin Iliescu se va alătura echipei portocalii. Ministrul vine la Vâlcea să muncească, să construiască, nu să distrugă. Cel puţin la nivel declarativ, acestea sunt intenţiile lui Valentin Iliescu. Mai sunt luni bune până la alegerile din interiorul partidului şi (nu-i aşa?!) voturile sunt ale membrilor simpli, ale delegaţilor din toate localităţile.

Ei trebuie convinşi. Din această confruntare va ieşi câştigător cel care va demonstra că are calităţile unui lider cu-adevărat puternic (Mircia Gutău este un exemplu concludent), care este capabil să ridice PDL Vâlcea pe prima poziţie în topul partidelor politice. Bun organizator, manager desăvârşit, experienţă politică, bine poziţionat în relaţia cu factorii de decizie de la Bucureşti, onest – acestea sunt câteva dintre calităţile, de care trebuie să dea dovadă un preşedinte de partid. Dorel Jurcan, Romulus Bulacu, Romeo Rădulescu, Valentin Iliescu pot forma o echipă unită, care să schimbe echilibrul de forţe politice din judeţul Vâlcea.        

Dorel Jurcan: „Au fost ieşiri necolegiale la adresa ministrului“
Preşedintele interimar al PD-L Vâlcea a încercat să găsească în faţa reporterului de la publicaţia electronică Vâlcea News şi o justificare a comportamentului unor colegi de partid la ultima şedinţă a Biroului Permanent Judeţean, când Valentin Iliescu a fost supus unui adevărat tir de întrebări şi acuze nefondate din partea unor democrat-liberali vâlceni: „Am spus şi în şedinţa Biroului Permanent Judeţean şi îmi menţin punctul de vedere. Există o teamă în rândul colegilor noştri mai vechi care cunosc istoria partidului, noi am mai avut astfel de experimente. La vremea aceea era vorba de doi parlamentari paraşutaţi, impuşi de la Centru, dar acum lucrurile stau cu totul altfel.

Acesta este unul dintre motive. Un al doilea motiv îl reprezintă faptul că suntem în perioada alegerilor interne la partid şi probabil, unii au un anumit obiectiv politic care poate fi periclitat de prezenţa colegiului nostru Valentin Iliescu în organizaţie. Fără îndoială, este un om de anvergură, cu o bogată experienţă politică, un adversar redutabil. Acestea sunt punctele mele de vedere. Faptul că ne cere un transfer este o chestiune de noutate pentru noi. Statutul partidului nu prevede această chestiune. Dacă ar fi prevăzut, toate lucrurile erau ok, respectam ce scrie acolo. Nefiind prevăzut în mod expres ce se întâmplă în cazul unui transfer, am dat drumul discuţiilor în Biroul Politic Judeţean şi au fost luări de poziţie necolegiale, indiferent despre cine este vorba.

Că era Valentin Iliescu venit de la Centru, că ar fi fost un alt coleg de-al nostru. Discuţiile fiind pe ultimul punct la diverse n-am reuşit să ne încadrăm în timp pentru a lua o decizie. Eu trebuia să merg la televiziune, în timp ce alţi colegi de-ai mei la o altă întâlnire importantă pentru partid. Decizia o vom lua probabil chiar în zilele următoare. Eu m-am gândit la varianta să-mi asum responsabilitatea unei decizii, ca preşedinte interimar, e adevărat este uşor riscant, dar Valentin nu acceptă acest lucru”, a concluzionat preşedintele interimar al PD-L Vâlcea.

Valentin Iliescu: „Avocatul Grigore comandă atacuri în presă“
Surprins de violenţa anumitor colegi de la PDL Vâlcea, ministrul Valentin Iliescu ne-a declarat: „Eu nu am venit să destabilizez, să creez zânzanie în interiorul organizaţiei. Vreau să muncesc, să construiesc o organizaţie puternică. Competiţia este utilă oricărui partid. Eu nu vreau să fac parte dintr-o gaşcă, ci dintr-o echipă! Organizaţia PDL Vâlcea nu este reprezentată de avocatul Grigore, un personaj care nu-şi urmăreşte decât propriile interese şi care comandă atacuri în presă împotriva colegilor de partid.

Domnul avocat joacă pe mai multe fronturi. Pe de-o parte mă atacă şi mă denigrează pe mine şi pe de altă parte încearcă să acapareze pârghiile de putere din judeţ, atacând poziţia prefectului Petre Ungureanu. Sunt un om puternic, nu ma răpun aceste răutăţi, dimpotrivă mă întăresc! Voi continua să vin la Vâlcea, să-i ajut pe primarii noştri, să fac echipă cu oamenii de-aici.“

Ion Crăciunescu: „Valorile nu pot fi marginalizate“
Referitor la acest subiect, fostul arbitru internaţional Ion Crăciunescu, membru important al PDL Vâlcea, a adoptat următoarea poziţie: „Eu nu am fost la respectiva şedinţă. Vreau să stau departe de politică cel puţin o perioadă. Îmi reevaluez poziţiile din toate punctele de vedere. Am luat un time-out. Sincer vă spun că am vorbit o dată cu domnul Iliescu. Mi s-a părut OK, bine intenţionat, cu dorinţă reală de a face ceva pentru Vâlcea. Eu i-aş fi dat votul. Din punctul meu de vedere, orice persoană care vrea să vină în organizaţie şi este de bună calitate, este binevenită. Există anumite prejudecăţi la Vâlcea, însă nu vor putea să marginalizeze valorile.“

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe