Rusoaica Oxana Koroleva, aproape de un transfer la Oltchim

miercuri, 30 iunie 2010

O fostă câştigătoare de Liga Campionilor,

Rusoaica Oxana Koroleva, aproape de un transfer la Oltchim

Vicecampioana Europei, Oltchim Rm. Vâlcea, este pe cale să dea o nouă lovitură în această vară prin aducerea unei campioane mondiale. Vâlcea a tratat în ultima perioadă cu rusoaica Oxana Koroleva, care va da un răspuns final pe 5 iulie. Campioana României şi-a terminat luni vacanţa de vară, demarând pregătirile în vederea unui nou sezon, în care şi-a propus cel mai important obiectiv de la înfiinţarea clubului, câştigarea Ligii Campionilor.

Oltchim a început pregătirile fără antrenorul Peter Kovacs şi turcoaica Yeliz Ozel, achiziţiile verii, care se vor prezenta la noua echipă pe 12 iulie. Lotul vâlcencelor nu este definitivat, vicecampioana Europei încercând să realizeze încă un transfer bombă. Concret, oficialii clubului au negociat în ultima perioadă cu Oxana Koroleva (Zvezda Zvenigorod), o jucătoare de apărare prin excelenţă.

CV-ul acesteia este impresionant, deşi are 26 de ani: a câştigat Liga Campionilor în 2008 şi titlul mondial cu Rusia în 2009. "Discutăm de ceva timp cu Oxana Koroleva. Este o foarte bună apărătoare, iar dacă în această săptămână nu se înţelege pentru un nou contract cu Zvezda, va veni la Vâlcea. A rămas că ne va da răspunsul pe 5 iulie", a declarat inginerul Ioan Gavrilescu, preşedintele Clubului Oltchim.

Fără cantonamente

Ungurul Peter Kovacs a schimbat total planul de pregătire al Oltchimului. "Nu este adeptul cantonamentelor. Astfel, am renunţat la mare. Fetele se vor antrena doar la Vîlcea şi vor avea un singur cantonament de şase zile la Poiana Braşov. În rest, foarte multe meciuri amicale", a declarat Petre Berbecaru. Campioana României va susţine în această perioadă de pregătire mai mult de 20 de partide amicale de verificare în compania unor nume mari din Europa.

Vîlcencele vor începe cu două jocuri în ţară, cu echipe neanunţate încă, în perioada 5-6 august, după care, din 11 august, vor pleca în străinătate. Vor debuta pe 12-14 august în turneul de la Gyor, cu Hypo Viena, Vac şi Gyor, după care vor merge în Germania. Alţi viitori adversari ai vîlcencelor în pregătire vor fi Zvezda Zvenigorod, Byasen Trondheim, Krim Ljubljana şi Metz.  

Roşca şi-a prelungit contractul

Campioana României a plecat la drum cu antrenorul secund Aurelian Roşca, care îl va ajuta pe maghiarul Peter Kovacs pe banca tehnică în următoarele două sezoane. "Am decis să-i prelungim contractul pe încă doi ani. Este un antrenor modern, pus la punct cu toate noutăţile. Roşca este tipul ideal de antrenor secund", a conchis Gavrilescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe