|miercuri, decembrie 8, 2021
  • Follow Us!

Primarul Rădulescu îşi va impune firma la licitaţia pentru reabilitarea Colegiului Lahovari 

Primarul Rădulescu îşi va impune firma la licitaţia pentru reabilitarea  Colegiului Lahovari

Săptămâna aceasta a avut loc licitaţia privind reabilitarea Colegiului „Alexandru Lahovari” din Râmnicu Vâlcea, 12 firme înscriindu-se la licitaţie. „Acum se evaluează ofertele. Sunt firme care vin cu preţuri mici, subevaluate şi trebuie să avem grijă să nu păţim cum au păţit alţii. Ştiu cazuri în care o firmă a luat o lucrare şi la jumătatea acestea a renunţat, pentru că nu mai avea bani să continue.

Nu ne permitem să se întâmple aşa ceva”, a declarat primarul municipiului, Romeo Rădulescu. La licitaţie s-au înscris şi firme din Spania şi Italia. Valoarea totală eligibilă a proiectului se ridică la 14.310.125,45 lei, din care 12.163606,63 sunt asiguraţi din Fondurile Europene de Dezvoltare Regională, 1.860.316,31 lei vin de la bugetul naţional, iar suma de 290.790,06, reprezentând 2% este asigurată de Primăria Râmnicu Vâlcea. Reabilitarea ar urma să se facă pe o perioadă de 36 de luni şi include şi modernizarea şi dotarea infrastructurii educaţionale a colegiului, unde învaţă 1030 de elevi.

Suprafaţa utilă care va fi reabilitată este de 5.245,02 metri pătraţi, adică reabilitarea şi modernizarea corpurilor AC1 – AC4. În Cadrul proiectului se vor achiziţiona dotări şi echipamente IT (117 calculatoare, 44 de imprimante, 40 de videoproiectoare, 32 de ecrane videoproiectoare, un server, o staţie radio, un tablou de comandă reţele comunicaţii). Directorul instituţiei, Constantin Drugan spune că Colegiul va arăta modern, dar îşi va păstra arhitectura. Surse din Primăria Râmnicului ne-au informat că primarul Romeo Rădulescu a trasat sarcini clare compartimentelor implicate în această licitaţie pentru ca o anumită firmă să fie scoasă câştigătoare. Vom monitoriza îndeaproape modul de derulare a acestei licitaţii. (A.V.)

Leave a Response