Pensionarii strigă “Stop Boc!”

duminică, 20 iunie 2010

Pensionarii strigă „Stop Boc!”

Anda Vlad

Peste 3.000 de pensionari din judeţul Vâlcea au semnat petiţia „Stop Boc”, iniţiată de Partidul Conservator, potrivit secretarului executiv al formaţiunii politice, Liviu Boban. Fundaţia pentru Apărarea Cetăţenilor Împotriva Abuzurilor Statului se oferă să acorde asistenţă juridică gratuită pensionarilor în procesele care vor fi iniţiate împotriva actualelor măsuri ale Guvernului Boc.

Reprezentare juridică gratuită pentru pensionari

Doar 1.500 de pensionari râmniceni  şi-au dat semnătura pentru a fi reprezentaţi ai CEDO împotriva statului român, declarând că-şi vor da jumătate din pensie dacă Guvernul Boc pleacă. Au fost şi pensionari care au refuzat ajutorul fundaţiei doar pentru că au aflat că este patronată de ,,mogulul Dan Voiculescu”. În judeţ, Partidul Conservator a deschis mai multe puncte pentru strângerea de semnături, în municipiul Râmnicu Vâlcea, în Băbeni, Călimăneşti, Lădeşti, Mateeşti şi Vaideeni.

Semnăturile urmează să fie centralizate la centrul Fundaţiei, urmând ca statul român să fie acţionat în judecată, iar pentru Legea pensiilor va fi acţionată în instanţă Casa Naţională de Pensii. „Dacă nu vom avea câştig de cauză vom merge la CEDO. Acolo, cu siguranţă vom câştiga, pentru că dreptul la pensie este un drept privat, nu poate fi luat sau cesionat”, a declarat secretarul executiv al PC Vâlcea.

Se anunţă mitinguri

Sindicaliştii vâlceni anunţă o perioadă de mitinguri şi greve atât în judeţ, cât şi în Bucureşti, potrivit liderului filialei locale a CNSRL Frăţia, Constantin Pîrvu. „Nu ne interesează dacă se restructurează Guvernul, ci doar plecarea lui. Atunci când oamenii vor primi primul salariul tăiat sau prima pensie ajustată, vor ieşi în stradă”, este de părere liderul sindical vâlcean. Profesorii vâlceni nu vor participa, însă la proteste, fiind deja descurajaţi de conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean, dar în această perioadă sunt şi în vacanţă.

Liderul sindicatului „Spiru Haret” la Vâlcea, Florin Popa, este dezamăgit de solidaritatea cadrelor didactice şi chiar de nepăsarea multora, cu privire la măsurile anunţate de Guvern. „Poate că la toamnă şi cadrele didactice vor înţelege că trebuia să reacţioneze”, a spus Popa. Sindicaliştii vâlceni, care nu au reuşit să strângă mai mult de o mână de oameni la protestele din faţa Guvernului, în ziua votării moţiunii spun că s-au întors dezamăgiţi la Vâlcea şi că vor să stabilească acum un program clar de proteste. 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe