|luni, noiembrie 29, 2021
  • Follow Us!

Omor calificat în comuna Ioneşti 

Omor calificat în comuna Ioneşti

La data de 26.06.2010, orele 17:47 la numărul unic de urgenţă ,,112”, un cetăţean a  sesizat că în curtea locuinţei lui D. Ion din comuna Ioneşti se află decedată o femeie.

O echipă operativă complexă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale, Serviciului Criminalistic şi poliţiştii de la Postul de Poliţie Ioneşti, sub coordonarea procurorului, s-a deplasat la faţa locului în vederea efectuării cercetărilor şi investigaţiilor specifice unor asemenea situaţii.

În urma cercetării locului faptei şi a verificărilor efectuate s-a stabilit că victima M. Filofteia de 72 de ani, din comuna Ioneşti s-a întâlnit cu D. Ion de 30 ani, din aceeaşi localitate, în apropierea locuinţei acestuia şi împreună s-au deplasat la domiciliul celui din urmă pentru a discuta în legătură cu prestarea unor munci agricole.

Între cei doi ar fi avut loc o discuţie în contradictoriu legată de o sumă de bani cu privire la efectuarea altor munci agricole anterioare de către D. Ion, iar acesta, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice a lovit victima cu un cuţit. Datorită leziunilor şi plăgilor provocate, M. Filofteia a decedat.

În baza probatoriului administrat Parchetul de pe lângă Tribunalul Vâlcea a dispus reţinerea pe bază de ordonanţă a principalului suspect D. Ion, pe o perioadă de 24 de ore, acesta fiind cercetat sub aspectul săvârşirii infracţiunii de omor calificat.
În ziua de 27.06.2010, D. Ion a fost prezentat la Tribunalul Judeţean Vâlcea cu propunerea de emitere a mandatului de arestare preventivă.

Leave a Response