Nicu Spiridon se judecă cu CJ Vâlcea şi cere 500 lei pe zi daune morale

duminică, 27 iunie 2010

• Pentru că nu a fost pus în fruntea Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea,

Nicu Spiridon se judecă cu CJ Vâlcea şi cere 500 lei pe zi daune morale


• se pare că în noile condiţii ale înţelegerii PSD-PDL, Nicu Spiridon va fi aruncat în postul de director al Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea, pe baza tocmai a unui blat politic, adică acelaşi lucru... contestat în instanţă de Nicu Spiridon!!!

Nicu Trandafir

După ce a fost aruncat într-un mod ruşions din fruntea Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea, fostul berar şef, Nicu Spiridon, încearcă acum să intre pe uşa din dos, folosind în acest sens nişte „argumente juridice” care provoacă tot hazul. Pentru că nu mai are un loc de muncă şi pentru că fabrica i-a dat faliment (SC Bere Alutus SA), Nicu Spiridon caută să se agaţe de orice chichiţă avocăţească, doar-doar va primi postul de director mult visat.

În urmă cu aproape o lună, consilierii judeţeni de la PDL şi PNL i-au dat o „palmă” lui Nicu Spiridon şi l-au trimis la „reciclare” profesională, pentru că dosarul său de angajare conţinea doar un CV subţire şi... multă bere.

Supărat că a fost lăsat cu buza umflată, fostul berar şef a acţionat în judecată Consiliul Judeţean Vâlcea pe motiv că nu vrea să-l angajeze în funcţia de director al Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea. Cum juriştii din cadrul CJ Vâlcea sunt în subordinea lui Ion Cîlea, este de aşteptat ca apărarea instituţiei să o lase „mai moale” la proces, în speranţa că judecătorii vor da o sentinţă favorabilă pesedistului Nicu Spiridon. Astfel, cu hotărârea judectorească în mână, berarul Spiridon se va duce în plenul Consiliului Judeţean şi va cere din nou validarea pentru postul de director al Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea.

Se pare că în noile condiţii ale înţelegerii PSD-PDL, Nicu Spiridon va fi aruncat în postul de director al Serviciului Judeţean de Pază Vâlcea, pe baza tocmai a unui blat politic. Adică tocmai ce a contestat în instanţă Nicu Spiridon: blatul politic!!!
Nicu Spiridon nu se poate lăuda cu multe realizări în viaţa profesională, doar poate cu faptul că a falimentat o fabrică de bere şi a trimis în şomaj peste 200 de salariaţi.

Apoi, timp de vreo patru luni, a ascuţit creioane din postura de director al Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Vâlcea, asta pentru că termeni precum „fotogrammetrie, teledetecţie, cadastru şi cartografie” l-au lăsat „rece” pe fostul degustător de bere din cazanele şi butoaiele de la SC Bere Alutus SA. Firesc, la sfârşitul anului trecut a venit la putere noul Guvern PDL, iar pesedistul-berar Nicu Spiridon a fost pus pe liber şi lăsat să facă curăţenie la propriu prin sediul PSD Vâlcea. În locul lui Nicu Spiridon, la OCPI Vâlcea, a venit profesionistul Gheorghe Dumitraşcu, cel care a fost director şi înainte de epoca „Nicu Spiridon”.

Primul termen al procesului este pe 29 iunie

Miercuri, 30 iunie 2010, în cadrul Consiliului Judeţean Vâlcea va fi prezentată o notă privind plângerea prealabilă formulată de Nicu Spiridon referitoare la numirea sa în funcţia de director al Serviciului Public Judeţean de Pază Vâlcea. „Prin cererea înregistrată la Consiliul Judeţean Vâlcea sub nr. 6267 din 16 iunie 2010, Nicu Spiridon a solicitat reexaminarea situaţiei sale privind numirea în funcţia de director al Serviciului Public Judeţean de Pază Vâlcea ca urmare a promovării concursului organizat la data de 12 mai 2010, pentru această funcţie vacantă.

Ca urmare a refuzului Consiliului Judeţean Vâlcea, Nicu Spiridon s-a adresat Secţiei de Contencios Administrativ Fiscal a Tribunalului Vâlcea, printr-o cerere formulată în contradictoriu cu această autoritate a administraţiei publice locale, referitoare la nelegalitatea refuzului şi la obligarea numirii în funcţia de director al Serviciului Public Judeţean de Pază Vâlcea. Această cerere formează obiectul dosarului nr. 2113/90/2010, aflat pe rolul Tribunalului Vâlcea, având prim termen de soluţionare a cauzei la data de 29 iunie 2010.

În cererea formulată la data 16 iunie 2010, Nicu Spiridon a solicitat reexaminarea situaţiei sale motivat de faptul că i-a fost încălcat un drept al său, iar Consiliul Judeţean Vâlcea este autoritatea competentă să-l numească în funcţia respectivă, conform dispotiţiilor legale arătate. În finalul cererii, Nicu Spiridon a precizat că în situaţia în care aceasta nu va fi soluţionată favorabil, urmează să solicite instanţei şi acordarea de despăgubiri băneşti în cuantum de 500 lei pe zi întârziere până la adoptarea actului administrativ respectiv. Această cerere poate fi formulată, în condiţiile prevăzute de art. 132 alin. (1) din Codul de Procedură Civilă, la primul termen de judecată, iar Nicu Spiridon este îndreptăţit să introducă respectiva cerere, având în vedere că refuzul numirii în funcţia menţionată reprezintă un drept al acestuia încălcat”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe