Liberalii se aşteaptă că va fi dictatură şi sărăcie în ţară

duminică, 6 iunie 2010

Liberalii se aşteaptă că va fi dictatură şi sărăcie în ţară

Liberalii vâlceni se aşteaptă ca măsurile de reducere a salariilor şi pensiilor să nu fie ultimele luate de Guvernul Boc şi Traian Băsescu. În timp ce senatorul Emilian Frîncu consideră că atitudinea de acum a Guvernului PD-L ar fi un act de trădare naţională şi un atentat la viitorul Românieiristian Buican se aşteaptă la o mărire în continuare a taxelor, prin majorarea TVA în următoarele 3 – 6 luni.

„Ne aşteaptă dictatura şi sărăcia! Pentru că a fost insensibil la solicitarea mamelor şi a dispus scăderea cu 15% a indemnizaţiilor parentale, deşi am promovat în acest mandat de senator 71 propuneri legislative, apreciez ca inutilă iniţierea actelor normative în domeniul susţinerii familiei, atâta timp cât acest guvern incompetent nu îşi dă demisia sau nu îşi schimbă imediat atitudinea faţă de obligaţiile sale de dezvoltare a societăţii româneşti”, spune parlamentarul PNL.

În timpul mandatului său de deputat, între anii 2004 şi 2008, Emilian Frîncu a iniţiat mai multe propuneri legislative, două dintre acestea devenind legi care modifică şi completează Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.148/2005 privind susţinerea familiei în vederea creşterii copilului. „Consider atitudinea de acum a Guvernului PD-L un act de trădare naţională, un atentat la viitorul României şi o obstrucţionare voită a revigorării societăţii noastre. Ne aşteaptă dictatura şi sărăcia”, mai spune Frîncu. 

Deputatul Cristian Buican crede, la rândul său că micşorarea pensiilor şi salariilor nu este ultima măsură luată de acest guvern. „Credem că, într-un interval de trei, până la şase luni, vom asista la o nouă intervenţie a preşedintelui, care ne va arăta că este foarte greu, că este o criză a întregii Europe, că mogulii media şi opoziţia continuă să îşi facă de cap, că trebuie să strângem cureaua şi că, aşa cum a mai arătat, trebuie să creştem nu mult, cu patru-cinci procente, cota unică şi TVA”, a spus parlamentarul.

Proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor bugetare pentru care Guvernul îşi va asuma răspunderea va stabili în mod distinct că măsurile de austeritate sunt aplicate până la 31 decembrie 2010, în condiţiile în care, din 2011 vor fi aplicate Legea pensiilor şi modificările la Legea salarizării. Liderul PNL Vâlcea a mai precizat că senatorul PNL Varujan Vosganian a depus joia trecută o cerere privind începerea urmăririi penale a premierului Emil Boc. Primul ministru este acuzat de liberali de „refuz nejustificat” de a pune la dispoziţia Comisiei economice informaţii legate de finanţarea investiţiilor publice în 2009 şi 2010.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe