Firma Petromir, acuzată că nu-şi plăteşte datoriile către o societate din Bucureşti

duminică, 13 iunie 2010

• Am primit la redacţie

Firma Petromir, acuzată că nu-şi plăteşte datoriile către o societate din Bucureşti

Viorica Petrache, director economic în cadrul societăţii SC Admir Import Export 95 SRL Bucureşti, ne-a trimis pe adresa redacţiei o notă în care îşi exprimă totala nemulţumire faţă de „atitudinea” firmei SC Petromir SRL Râmnicu Vâlcea în relaţiile comerciale pe care le derulează cele două societăţi. Vă prezentăm integral textul trimis de doamna Viorica Perache: „Am încheiat un contract cu SC Petromir SRL cu sediul în strada Timiş nr. 26 Râmnicu Vâlcea în luna octombrie 2008, obiectul contractului fiind de lucrări de antrepriză şi anume executarea şi montarea unui sistem automatizat de irigaţii.

Am executat lucrarea şi Petromir refuză să recepţioneze lucrarea finalizată de noi, însă, cu toate că nu recepţionase de la noi în luna iulie 2009, a solicitat beneficiarului final să recepţioneze lucrarea care nu-i aparţinea, încercând în acest fel ca să încaseze contravaloarea lucrării şi să nu mai plătească nimic adevăratului executant. Comisia de recepţie constituită nu a recepţionat şi a amânat recepţia întrucât nu funcţiona la parametrii caietului de sarcini o alta lucrare. Referitor la lucrarea noastră comisia nu a avut de făcut obiecţiuni.

După ce am înaintat o acţiune în instanţă având ca obiect «obligaţia de a face» cu noi procesul verbal de receptie finală a lucrării şi dându-şi seama că a comis o faptă penală vrând să vândă ceea ce nu-i aparţinea a numit comisia de recepţie şi în data de 11.09.2009 a recepţionat lucrarea cu concluzia «Admis» pentru valoarea integrală a lucrării înscrisă în contract. În aceeaşi zi a acceptat la plata o factură din care a plătit 95% după 34 zile de întârziere. Vă precizez că aceasta a fost a două plată prima efectuând-o în 03.12.2008.

Cu cea de-a doua plată a achitat 67% din contract. Şi de aici refuză să plătescă diferenţa de 33% obligându-ne să ne adresăm instanţelor de judecată şi, ce sa vedeţi în primele instanţe, ni se admite acţiunea şi SC Petromir SRL face cereri în anulare şi unde nu vine cu probe noi li se admite cererile şi ni se anulează sentinţele. Este incredibil dar la Vâlcea este posibil La o cerere de lămuriri pe care am înaintat-o preşedintelui tribunalului mi se răspunde stupefiant «nimănui nu îi este permis să facă imixtiuni în actul de justiţie».

Precizez încă o dată că am cerut lămuriri după ce instanţa se pronunţase ce şi cum şi în ce mod am încercat să influenţez instanţa? Sunt întrebări la care nu ştiu cui să i le pun ca să-mi dea şi mie o explicaţie până se redactează sentinţa ca să pot vedea şi eu motivaţia instanţei. Am încercat telefonic explicând că societatea mea are sediul în Bucureşti şi nu pot să parcurg 500 kilometri ca să pot lua la cunoştiinţă din condică că am fost admonestată, spunându-mi-se că «tribunalul nu e birou de informaţii». Dosare pe care le puteţi vedea şi de pe site-ul just.ro la Tribunalul Vâlcea numerele 2966/2009, 3183/2009, 4254/2009, 209/2010, 628/2010, 1661/2010, 1191/2010 şi la Judecătoria Râmnicu Vâlcea Dosarul 4454/2010. Stimaţi domni, vă rog a mă sprijini în aflarea adevărului şi de a-mi putea şi eu să-mi recuperez banii pentru o lucrare finalizată în primul trimestru al anului 2009!”.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Ultimele stiri

  • PUBLICITATE

  • https://www.mocanuvicentiu.ro/
  • PARTENERI MEDIA

  • © 2024 Ziarul de Valcea. Toate drepturile rezervate.

    Web Design by DowMedia

    Ne gasiti si pe